Per una cultura lliure de maltractament

VilaWeb
VilaWeb
Cassola Sense Corda
14.04.2015 - 22:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des de Cassola sense Corda volem mostrar la nostra disconformitat i el rebuig total a la ‘celebració’ de Bous en Corda a Ontinyent al mes de juny. Mentre que en altres municipis estan fent passos avant per tenir unes festes lliures de maltractament animal, en aquest poble sembla que ens encabotem a anar enrere. Si no en teníem prou de sotmetre quatre bous a l’any per a diversió d’uns quants, enguany volen que en siguen vuit les víctimes.

Ens sorprén que un Ajuntament que s’ha posicionat en contra dels circs que utilitzen animals perquè es violaven els seus drets, i que no permet que aquests esdeveniments tinga cabuda al nostre poble, ens estranya que done suport a aquest tipus d’espectacles emparant-se en la tradició. Però no en tenen prou amb això sinó que a més a més donen permís a Bou i Corda i Pont Vell, unes associacions que ens volen vendre el maltractament i el ‘tot s’hi val’ com a part de la nostra cultura, per fer bous sota ‘el caloret’ de l’estiu.

Per a nosaltres, a banda de semblar-nos una burla directa al nostre col·lectiu, aquesta postura en el fons és una estratègia electoralista del PSOE, partit que governa l’Ajuntament, per no perdre vots; l’únic que li interessa és el mateix que als altres que governen la Generalitat, assolir el poder a tota costa. No li importa prendre decisions retrògrades que estem segurs que fins i tot van en contra de l’ideari de molts dels seus votants.

Però açò és més tenebrós del que sembla a simple vista, ja que ve de més amunt. Acostumats ja als tripijocs de la Generalitat per deixar-nos cada vegada més despullats de drets, llibertat i dignitat, no podien oblidar de seguir la mateixa estratègia amb els animals no humans. Resulta paradigmàtic que la Generalitat autoritzara dimecres 25 de març aquesta ‘celebració’ extraordinària al mateix temps que a les Corts aprovaven la ‘Llei de Senyes d’Identitat’, que entre altres coses permet que les festes taurines de tot tipus es puguen fer sense necessitat del requisit de la tradició, donant així via lliure a la barbàrie.

Nosaltres, com a defensors dels drets dels animals i com a persones que no volem que Ontinyent siga sinònim de normalització de pràctiques de maltractament a cap ésser viu, ja siga des de la més greu a la més subtil, demanem que tothom se sume a les nostres reivindicacions i accions per detindre aquesta barbaritat. Fem crida a la reflexió i a l’acció a totes aquelles persones que ens posem de part de la cultura, del respecte per la vida, la solidaritat, la música, les danses, la crítica constructiva, la memòria democràtica per no repetir els mateixos errors que els nostres avantpassats, i a aquelles que ens oposem a la cultura del sadisme, el dogmatisme, la imposició, el maltractament i la por. Per a nosaltres la tradició no és excusa per fer del patiment un acte festiu, i tampoc no ho és l’avorriment de no saber què fer a l’estiu. Pensem que la societat ha d’evolucionar cap a la justícia i la llibertat, i que com a poble tenim la responsabilitat de canviar les coses que no són justes, i açò de ben segur que no ho és.

Uneix-te a Cassola Sense Corda per construir alternatives a l’oci del patiment

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any