La contrasenya ideal, segons Edward Snowden

  • L'ex-analista de l'NSA dóna uns quants consells per fer més segures les contrasenyes

VilaWeb
Redacció
14.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La setmana passada, Edward Snowden, ex-analista de l’Agència de Seguretat Nacional (NSA) dels EUA, fou entrevistat des del seu exili a Moscou pel periodista John Oliver, del programa ‘Last Week Tonight‘ de la cadena HBO. Durant l’entrevista van parlar de les contrasenyes, i Snowden va dir: ‘Les males contrasenyes són una de les formes més fàcils de comprometre els sistemes.’ Tot seguit, l’entrevistador li va demanar un consell per a tenir una clau de pas com més difícil de desxifrar millor. En va donar tres.

D’entrada, Snowden aconsella que les contrasenyes tinguin un mínim de vuit caràcters atès que, si en tenen menys, un programa específic la podria desxifrar en un segon. També recomana que contingui lletres en minúscula i majúscula, a més de nombres, símbols d’exclamació i de percentatge, coixinets…

I, per a dificultar encara més la feina dels programes dissenyats per a descobrir contrasenyes, aconsella de fer servir frases més que no pas paraules. En posa un exemple: margaretthatcheris110%SEXY (‘Margaret Thatcher és 110% atractiva’).

 

Informació relacionada:

Joan Jofra: Com hem de protegir les contrasenyes? (5-11-2013)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any