La Llei Fahrenheit 451

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 25 de març passat, el PP aprovà en solitari la polèmica Llei de Senyes d’Identitat, en la qual es reconeix la llengua, el Misteri d’Elx o el monestir de Santa Maria de la Valldigna (entre d’altres) com a signes d’identitat de la ‘Comunidad Valenciana’.

El PP valencià, tan preocupat per les senyes d’identitat quan s’acosten les eleccions, en compte d’anomenar aquesta llei amb aquest nom, podria haver-li dit ‘Llei Fahrenheit 451’, ja que l’objectiu que pretén el Govern Valencià i el grup que li dóna suport a les Corts amb aquest text, és, una vegada més, incendiar la llengua i la cultura del País Valencià. I de rebot, la convivència dels valencians.

Si l’article 6 del ‘mini’ Estatut valencià diu que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ‘és la institució normativa de l’Idioma Valencià’, a què ve ara aquesta rotunda desqualificació que el PP fa de l’AVL amb la Llei Fahrenheit 451? A què ve, una vegada més, l’embolic que fa aquest partit, atorgant a Lo Rat Penat i a la RACV la decisió de vet, pel que fa a les subvencions? Lo Rat Penat i la RACV han de suplantar l’AVL? I quin sentit té (si no és el d’acontentar aquestes dues entitats) que Lo Rat i la RACV hagen de poder vetar aquells que puguen rebre una subvenció?
 
Tots recordem la novel·la ‘Fahrenheit 451’ del nord-americà Ray Bradbury, en què el bomber protagonista s’encarrega de cremar llibres per ordre del govern. De fet, la xifra 451 fa referència a la temperatura en l’escala Fahrenheit en què el paper dels llibres s’encén, i que correspon als 233º C. Per això el Govern Valencià, amb aquesta llei Fahrenheit 451, s’ha proposat també d’incendiar, amb una actitud irresponsable, la convivència entre els valencians, de la mateixa manera que fa vora quaranta anys van fer Miguel Ramón Izquierdo, Ignacio Carrau Leonarte, Vicente Giner Boira i els seus acòlits.

El Govern Valencià i el grup parlamentari que li dóna suport, que han arribat al súmmum del ridícul en matèria cultural, cada dia s’assemblen més al ‘Vivan las caenas’ dels absolutistes espanyols de 1814, i també al ‘Muera la intelectualidad traidora’ de l’analfabet Millán Astray, qui es va cobrir de glòria el 12 d’octubre de 1936, (com ara el Govern Valencià amb la llei Fahrenheit 451) al Paranimf de la Universitat de Salamanca amb aquest crit infame.

Amb la llei Fahrenheit 451 (i amb d’altres iniciatives semblants) el Govern Valencià s’ha proposat únicament i exclusivament, com va dir fa uns mesos el bon amic Joan Francesc Mira, ‘destruir d’arrel qualsevol intent de redreçament nacional del nostre País’. I d’aquesta manera, com un govern que ha intentat destruir la nostra llengua, així seran recordats el Sr. Camps i el Sr. Fabra i els seus ‘acòlits’.
 
Per cert, entre les senyes identitat que aquesta llei protegirà, hi haurà també la figura del general Franco? Ho dic perquè el PP de l’Ajuntament de València ha votat en contra de retirar-li la Medalla de la Ciutat. O serà una senya d’identitat la Sra. Milagrosa Martínez, que el PP va posar, ni més ni menys, que al capdavant de la Presidència de les Corts Valencianes? Seran també unes senyes d’identitat tots els imputats del PP? O el lideratge del Consell pel que fa al dèficit a Espanya? O segurament serà també una senya d’identitat el ‘caloret’ de la Sra. Barberà?

Probablement algú trobarà que un monjo no pot fer articles com aquest. Però només mire de seguir allò que ens ha demanat el papa Francesc: ‘Que el poble de Déu veja sempre en els cristians la ferma denúncia de la injustícia’, davant la qual no podem callar com si no passara res. I és que com va dir també el bon bisbe Ramon Buxarraix, ‘L’Església hauria d’alçar la veu amb valentia, perquè hi ha silencis que poden ser còmplices del mal’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any