S’eleven a 147 els morts de l’atac a la universitat de Garissa, a Kenya

  • Hi ha una vuitantena de ferits · El grup armat Al Shabab ha reivindicat l'atac

VilaWeb
Redacció
02.04.2015 - 20:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Almenys 147 persones s’han mort en un atac a la universitat de Garissa, a l’est de Kenya. Així ho han confirmat les autoritats kenyanes, que també ha explicat que hi ha una vuitantena de ferits. El grup armat Al Shabaab ha reivindicat l’atac. El ministre de l’Interior, Joseph Nkaiserry, ha confirmat també que quatre dels atacants han estat abatuts per la policia. Les fonts del govern també han anunciat que l’operació de restcat ha finalitzat.

Els fets han començat a les 5.30 hora local, quan els atacants han entrat al recinte i han començat a disparar indiscriminadament i han detonat artefactes explosius. Els assaltants han accedit a les residències després d’enfrontar-se amb els policies que vigilaven l’entrada. Han retingut un nombre elevat d’ostatges que ja han estat evaquats del recinte. 

El grup armat Al Shabaab, que actua sobretot a Somàlia, s’ha atribuït l’atac. Un dels seus portaveus, Seij Abdiasis Abu Musab, ha dit a l’agència Reuters que un cop dins del recinte han ordenat els ostatges i han alliberat els que eren musulmans.

S’ha decretat un toc de queda durant la nit a algunes parts del país.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any