L’art surt al carrer a Palafolls

  • Palafolls impulsa Fisures, un festival d’art multidisciplinari

VilaWeb
Redacció
02.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Palafolls ha obert la convocatòria per participar a la segona edició del Festival d’art multidisciplinari de Palafolls 2015, Fisures. El termini per presentar les propostes artístiques és el 7 d’abril de 2015. Última setmana.

Fisures és un festival d’art multidisciplinari que va néixer l’any 2014, quan Palafolls es va convertir en un satèl·lit de la mostra gironina Inund’Art. L’afany d’esdevenir un municipi amb una plataforma cultural on es promogui la creació, la producció i l’exhibició de propostes dins de l’àmbit de les disciplines artístiques contemporànies fa que aquest any Palafolls torni a apostar per aquest esdeveniment, donant-li un nom propi: Fisures. Mitjançant el compromís d’artistes professionals i col·lectius emergents, es pretén recolzar projectes d’art interdisciplinari que desenvolupin un discurs propi i innovador en el procés creatiu.

L’objectiu principal, a part de ser un espai expositor, és esdevenir un lloc de creació i reflexió on tinguin cabuda propostes innovadores i de risc, difícils d’ubicar en espais més institucionals. A més, es pretén transcendir i ampliar l’àmbit d’expressió tradicional exhibint exposicions i intervencions artístiques integrades en l’espai públic urbà per tal de generar més implicació amb el públic no especialitzat.

En aquesta edició de 2015 la programació es planteja amb les mateixes directius de crear un entorn propici per al consum cultural familiar, però no per això de baixa qualitat. Les activitats que es faran prevaldre durant el festival Fisures són les arts vinculades a l’expressió corporal com la dansa contemporània, art plàstica, art vertical, art corporal, teatre íntim, etc.

Des de l’Ajuntament de Palafolls s’han obert les bases de la convocatòria per captar noves propostes artístiques. Hi ha quatre categories d’art o expressions artístiques: arts visuals, arts escèniques de petit format i de creació pròpia, instal·lacions als carrers i places del centre i arts musicals de creació pròpia. Del 8 al 17 d’abril el jurat, compost per artistes de renom, gestors culturals i representants de la vida cultural de Palafolls, seleccionarà les obres que formaran part del festival. Els artistes interessats en participar al festival poden complimentar el formulari d’inscripció que trobaran al web de Palafolls. www.palafolls.cat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any