Súmate s’adhereix al preacord pel full de ruta

  • L'entitat considera necessari 'avançar, concretar i acordar' els passos a seguir

VilaWeb
ACN
01.04.2015 - 12:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’associació Súmate ha anunciat avui que s’adherirà al preacord pel full de ruta cap a la independència i la seva intenció de ‘treballar per fer-lo extensiu a altres organitzacions i sectors de la ciutadania’. En un comunicat, l’entitat assegura que després del procés participatiu del 9-N i de l’acord per celebrar les eleccions del 27-S, ‘era necessari avançar, concretar i acordar els passos a seguir a partir d’ara per part de partits i societat civil’. A més, demana que els comicis serveixin per crear un ‘vertader procés constituent’ en què hi participi tota la ciutadania i permeti fer ‘un país millor’.

En el comunicat, Súmate aplaudeix al preacord pel full de ruta cap a la independència subscrit dilluns per CDC, ERC, ANC, Òmnium Cultural i l’AMI i afirma que després del 9-N i de l’acord per a la celebració de les eleccions del 27 de setembre calia ‘avançar’ per part dels partits i la societat civil. Per això, segons explica l’entitat, Súmate ha estat en contacte amb diferents actors i entitats per preparar el ‘nou escenari’ dels pròxims mesos.

A més, l’associació veu ‘important i imprescindible’ que en el document s’aposti per ‘la recuperació de l’estat social i la regeneració democràtica, la transparència i la lluita contra la corrupció’ i espera que ‘s’enriqueixi’ amb més adhesions i el facin ‘encara més representatiu, inclusiu i transversal’.

D’altra banda, l’entitat considera que davant la ‘impossibilitat de celebrar un referèndum pactat’, les eleccions del 27-S han de tenir un caràcter plebiscitari i ‘permetin conèixer la voluntat del poble català i així es reflecteixi de manera clara en els programes de les diferents candidatures’.

Segons el text pactat dilluns per CDC, ERC i les entitats sobiranistes, es proclamaria la independència 18 mesos després del 27-S a través d’un referèndum sobre la constitució catalana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any