L’advocacia de l’estat no actuarà de moment sobre el pre-acord pel full de ruta perquè no és un fet tangible

  • Mariano Rajoy va encarregar un informe per a analitzar una possible demanda contra els impulsors del text

VilaWeb
Redacció
01.04.2015 - 09:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’advocacia de l’estat no actuarà de moment sobre el pre-acord de full de ruta signat per CDC, ERC, ANC, Òmnium i AMI perquè entén que no és un fet tangible. Ho han explicat fonts del Ministeri de Justícia espanyol a l’ACN, que també han assegurat que l’advocacia està atenta permanentment d’ençà que a Catalunya es va començar a parlar d’un referèndum sobre la independència, i no han concretat si després del nou pre-acord el govern espanyol ha fet cap encàrrec específic.

Just l’endemà de la signatura del pre-acord sobre el full de ruta cap a la independència, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja posava a treballar l’advocacia de l’estat per a examinar detalladament el text, amb la intenció de denunciar els impulsors. Ho explica el diari El Mundo, segons els qual que el govern espanyol ha encarregat un informe per a temptejar dues possibilitats: o bé afegir una nova denúncia a la causa oberta per la fiscalia espanyola al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra Artur Mas i les conselleres Joana Ortega i Irene Rigau per l’organització del 9-N; o bé presentar un nou recurs.

Segons el diari, que cita fonts de la presidència del govern espanyol, en aquest cas l’executiu vol seguir una estratègia diferent de la del 9-N, ‘quan va esperar fins al final per a fer passos en els tribunals’. Però parla també de la dificultat d’interposar una demanda pel fet que el govern de la Generalitat no consti com a adherit en aquest text. Recordem que el pre-acord traça un full de ruta per a proclamar la independència abans de divuit mesos després del 27-S en cas que hi hagi una majoria independentista al parlament.

 

Més informació

Rajoy, sobre el full de ruta independentista: ‘Va contra el destí de la història’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any