Lufthansa admet que Lubitz sí que havia informat d’un ‘episodi de depressió greu’

  • L'aerolínia confirma en un comunicat que el seu centre de formació tenia coneixement de l'historial mèdic del copilot

VilaWeb
ACN
31.03.2015 - 19:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Andreas Lubitz, el copilot de l’avió de Germanwings estavellat als Alps, va informar el 2009 el centre de formació de Lufthansa que havia tingut un ‘episodi de depressió greu’, segons que ha admès l’aerolínia. Lufthansa ha emès un comunicat en què deia que el copilot del vol 4U9525 havia aturat la formació durant uns quants mesos, però l’havia represa. També hi diu que havia enviat per correu electrònic al centre de formació uns documents mèdics que constataven que havia tingut ‘un episodi previ de depressió greu’. Ara la companyia ha obert una investigació interna i ha ofert a la fiscalia de Düsseldorf documentació sobre la formació i sobre l’historial mèdic de Lubitz.

‘El copilot del vol de Germanwings 4U9525 va interrompre la seva formació de pilot al centre de formació durant uns quants mesos. Després, el copilot va rebre un certificat mèdic confirmant la seva aptitud per a volar’, ha indicat Lufthansa en el comunicat. Recordem que ahir la fiscalia de Düsseldorf va informar que Lubitz havia tingut episodis suïcides. 

El comunicat també diu: ‘Per garantir que els fets s’aclareixin de pressa, Lufthansa, després de més investigacions internes, ha donat documents addicionals a la fiscalia de Düsseldorf, en concret documents sobre formació i papers mèdics.’ Entre els documents, diu Lufthansa, també hi ha la correspondència per correu electrònic entre el copilot i el centre de formació. I explica: ‘En aquesta correspondència, ell va informar al centre de formació, el 2009 –amb documents mèdics que va enviar en relació amb la represa de la formació–, d’un episodi previ de depressió greu.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any