La CUP, disposada a afegir-se al full de ruta independentista

  • 'Podem treballar amb aquest contingut', diu el diputat Quim Arrufat · La CUP en critica la metodologia i exigeix d'incloure-hi un procés constituent

VilaWeb
Redacció
31.03.2015 - 16:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El full de ruta acordat ahir és vist amb bons ulls per la CUP, que s’ha mostrat disposada a afegir-s’hi. Representants de CDC-Reagrupament, ERC, ANC, AMI i Òmnium van signar un pre-acord que preveu de culminar el procés sobiranista en divuit mesos i que quedava obert a altres forces, entre les quals la CUP i Moviment d’Esquerres. Tot i avisar que no s’hi sumarien de seguida, el diputat Quim Arrufat ha dit que veuen el document ‘perfectament treballable’ i prou obert com per a compaginar-hi el full de ruta que la CUP va acordar la setmana passada.

Arrufat ha dirigit les crítiques a la manera com s’ha acordat i presentat el full de ruta. ‘No acabem d’entendre les presses quan la CUP està en negociacions bilaterals per a construir majories‘, ha dit el diputat, que ha alertat que no considera ‘que es pugui establir un full de ruta seriós només amb els actors que ara el signen’. ‘Per a construir majories cal tacte’, ha retret, i ha demanat que s’ampliï l’espai de l’acord polític i que es deixi de banda ‘l’escenificació als mitjans’. 

Així, ha considerat que el full de ruta era ‘una porta oberta’ però ha exigit que es defineixin mètodes de treball per tal que la CUP s’hi afegeixi. Concretament, ha demanat que la feina de partits i entitats sobiranistes ‘no s’orienti a barallar-se sobre les conclusions del full de ruta sinó a construir relats comuns sobre quin país tenim i quines peces cal articular per a aconseguir una majoria social suficient per a la independència d’ara fins al setembre.’ A més, ha dit que la CUP volia un carril més ample per a aquesta ruta, de manera que hi tingui cabuda tant el procés sobiranista com el procés constituent. 

 

 
 

Informació relacionada: 

L’ANC i Òmnium, convençudes que UDC, CUP i ICV-EUiA se sumaran al full de ruta

Editorial de Vicent Partal: Un acord polític sòlid per la independència 

La independència en divuit mesos després del 27-S

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any