Toni Martí no descarta un govern de concentració per superar la crisi de BPA

  • En el seu discurs d'investidura, ha fet una crida a la unió i ha remarcat: 'Res no serà igual després de BPA'

VilaWeb
ACN
31.03.2015 - 11:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El candidat a cap de govern d’Andorra i líder de Demòcrates per Andorra, Toni Martí, ha fet una crida a la unió en el discurs del debat d’investidura que es fa avui a la seu del Consell General. Martí, que va obtenir majoria absoluta a les eleccions de l’1 de març, ha parlat de la possibilitat de fer ‘un govern de concentració’ per tal de poder superar la crisi oberta les últimes setmanes amb la intervenció de Banca Privada d’Andorra (BPA). Martí serà reelegit ben probablement cap de govern d’Andorra en la votació d’aquesta tarda.

El candidat demòcrata a cap de govern d’Andorra, Toni Martí, ha recordat esdeveniments de les últimes setmanes a Andorra, concretament a la crisi oberta per la BPA, i especialment ha fet referència els treballadors de BPA ‘que han seguit fent la seva feina en unes condicions complicades, patint una situació de la qual no en són responsables, i donant la millor imatge de professionalitat i vocació de servei’. I ha posat èmfasi en ‘les moltes persones que tenen dipositats els seus estalvis, les seves esperances i les seves seguretats a BPA i que s’han comportat amb un civisme exemplar, malgrat les mesures restrictives que ens vam veure obligats a adoptar de manera transitòria’.

Martí ha manifestat que en la sessió del Consell General d’aquest dijous es votarà un projecte de llei que ‘ha de ser una peça clau per desencallar la situació de crisi actual’. Tot i això, Martí, ha reconegut que ‘la sotragada que suposa l’afer BPA condicionarà bona part de la legislatura que comença’. Tanmateix, Martí, ha afirmat que ‘hi haurà qui vulgui treure rèdits polítics d’aquesta situació’, i ha refermat que ‘ara, més que mai, és el moment de la unitat’.

El candidat demòcrata ha afirmat que entén el mandat de les urnes com una continuïtat del projecte polític que es va posar en marxa fa quatre anys. En aquest sentit, Martí, s’ha compromès ‘a continuar amb les reformes en marxa i la mà estesa per acordar les grans qüestions d’estat’.

El candidat liberal a cap de Govern

El candidat liberal a cap de govern d’Andorra, Josep Pintat, durant el seu discurs d’investidura ha mostrat la seva prioritat de centrar els esforços en solucionar la crisi nacional i internacional en la qual Andorra està immersa actualment. En aquest sentit, Pintat s’ha replantejat si ara és el moment adequat perquè Andorra s’acosti a la Unió Europea, i ha afirmat que ‘avui semblaria que no toca avançar en aquest dossier’. 

Durant tot el seu discurs al debat d’investidura, el candidat liberal s’ha referit ‘al moment més delicat de la història recent d’Andorra’ en relació a l’afer BPA, ja que creu que no és moment de presses i que ara cal fer passos segurs i que tinguin, com a principi vertebrador, la identitat i especificitat andorrana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any