Bustos considera la sentència ‘totalment desproporcionada’ i recorrerà al TS

  • Sabadell Lliure de Corrupció es mostra satisfeta i creu que les penes són 'contundents i dures'

VilaWeb
ACN
30.03.2015 - 16:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-batlle de Sabadell, Manuel Bustos, considera la sentència que el condemna a un any i quatre mesos de presó ‘totalment desproporcionada’ i ha anunciat que presentarà recurs davant del Tribunal Suprem (TS) espanyol. En la seva pàgina personal de Facebook, Bustos ha dit que no comparteix la resolució judicial i creu que han estat condemnat per ‘opinar sobre un càrrec de confiança’. Assegura que al judici va quedar demostrar que ‘ningú va pressionar a cap dels tècnics implicats en el procés de selecció’ i que no es va pretendre vulnerar la llei de la funció pública. Afegeix que si ha comès alguna ‘errada’ ha estat ‘involuntària’ i no creu ‘que mereixi el tractament penal’.

Bustos creu que la peça separada del ‘cas Mercuri’ per la contractació irregular d’una tècnica a l’Ajuntament de Montcada i Reixac per la qual ha estat condemnat per tràfic d’influències està ‘molt lluny d’altres presumptes casos de corrupció que tenen a veure amb milions d’euros a paradisos fiscals’. ‘No té cap comparació i demano que els mitjans de comunicació tinguin en compte aquest fet’, afirma a les xarxes socials. L’ex-batlle demana que no es posi ‘tot en el mateix cas’ tot i que reconeix que les seves opinions sobre aquesta contractació van ser ‘desafortunades i fora de to’.

Per la seva banda, Sabadell Lliure de Corrupció s’ha mostrat satisfeta amb la primera sentència del ‘cas Mercuri’. L’advocat de la plataforma, Raul García, ha dit a l’ACN que les penes són ‘contundents i dures’, tot i que estan per sota del que ells demanaven com a acusació popular. Garcia també ha destacat que el jutge ha acceptat les escoltes telefòniques com a vàlides i no les ha anul·lat com demanava la defensa, cosa que els fa estar ‘esperançats’ per la resta.

A més, García ha destacat especialment que s’hagin acceptat les escoltes telefòniques com a prova al cas perquè la seva anul·lació era ‘un dels fonaments de la defensa’. Garcia ha afirmat que es tracta ‘del tribunal més alt de Catalunya’ qui ha determinat la ‘legalitat’ de les escoltes i assegura que això els fa estar ‘confiats’ per tal que prosperin la resta de peces de la investigació.

L’advocat ha recordat que es va establir una fiança perquè la plataforma pogués exercir l’acusació popular i que els hi va ‘costar molt’ aconseguir els diners per poder exercir aquesta acusació. Creu que la sentència demostra ara que no volien fer res ‘amb mala fe’ sinó que el seu objectiu era ‘portar el procés fins al final’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any