Andreas Lubitz va rebre tractament per tendències suïcides

  • Segons que ha anunciat avui la fiscalia de Düsseldorf

VilaWeb
Redacció
30.03.2015 - 15:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fiscalia de Düsseldorf ha confirmat avui que el copilot que va estavellar l’avió de Germanwings, Andreas Lubitz, va rebre tractament psiquiàtric per haver tingut tendències suïcides. Segons la fiscalia, aquest tractament va fer que Lubitz interrompés la formació a la areolínia durant mig any entre el 2008 i el 2009. També ha informat que els informes mèdics més recents no havien detectat aquestes tendències suïcides. La Clínica Universitària de Düsseldorf, on havia anat els últims dos mesos Lubitz per a demanar un diagnòstic, havia lliurat el seu historial mèdic a la fiscalia.

El text assenyala que des d’aquell tractament Lubitz no havia mostrat un comportament agressiu ni tendències suïcides. La fiscalia també ha volgut remarcar que no té proves clares que justifiquin el motiu pel qual Lubitz va estavellar l’avió contra els Alps, i que no els consta cap malaltia física.

El comunicat del fiscal remarca que ‘fins recentment’ Lubitz havia visitat doctors, que li havien donat ‘baixes mèdiques, sense que es constatés cap tendència suïcida ni agressiva vers als altres’. La fiscalia ha confirmat que la documentació mèdica que es va trobar a casa del copilot no demostrava, en cap cas, que en l’actualitat estigués en tractament per tendències suïcides.

El tractament per risc de suïcidi va ser durant la formació de Lubitz com a pilot, durant el període en què va deixar les classes i del qual la pròpia Germawings havia informat la setmana passada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any