La UMP denuncia la victòria de l’esquerra

  • Mal perdre ha tingut l'UMP, i el seu líder Jean Castex, que pensaven guanyar, denuncien que l'esquerra havia arribat en tercera posició a la primera volta. Per això assegura que 'Els últims seran els primers' ...>>
    Dl. 30 de març del 2015

VilaWeb
Redacció
30.03.2015 - 11:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La UMP tenia molt coll avall la victòria, ja que en la primera volta havia arribat darrera el FN. Però a l’hora de la veritat ha sigut l’esquerra que ha aconseguit, revalidar la seua majoria departamental amb majoria absoluta en la segona volta. Pel batlle de Prada de Conflent i aspirant a la presidència del departament, amb poca lògica, recorda que ‘l’esquerra va arribar tercera a la primera volta. Els últims seran els primers’ diu (ara estan?).

En declaracions a France Bleu Roussillon diu : ”És clar que els resultats són un fracàs, ja que no hem aconseguit les nostres ambicions, però cal mirar les xifres de molt a prop, en el moment d’aquesta segona volta. En valor absolut el FN obté 64 147 vots, l’UMP-UDI 61 219 veu i l’esquerra 60 987, això significa que amb un 32,5 % dels sufragis expressats, l’esquerra conserva la majoria absoluta dels escons, fa reflexionar. Som en un departament on hi ha un rebuig que es manifesta amb més d’un 65 % dels sufragis expressats i són, malgrat tot, els mateixos que governaran.’

Continua : ‘Contràriament a les afirmacions dels donants de lliçons, es veu bé a qui ha aprofitat el vot FN. Hauria calgut ser millor de manera incontestable, pel costat nostre, per oposar-se al vot desasperació que s’ha manifestat, però no puc, per al meu departament, satisfer-me que tal equip sigui acompanyat després de tal retractació a les urnes. En l’oposició, serè l’elegit que sempre he representat el meu cantó, portador de projecte i de proposició, però l’esquerra és tan sectària, com la que he conegut a la regió’.

Continua les seues crítiques: ‘Em poso al lloc del col·legi electoral, en quina democràcia estem, amb reretallades de cantons, dels triangulars. Més d’un 65 % de la gent desaprova una majoria  i aconsegueix mantenir-se !  Si hagués perdut àmpliament, no hi hauria res a dir, és el missatge democràtic, però quan veig això, penso en tot els que no volien prosseguir amb aquesta majoria que és al capdavant amb un balanç catastròfic, primer departament de França per a l’atur, per a la pobresa, per al RSA, per tant sento un cert malestar’.

Pregunta editorial: s’entèn la decepció però 1) no s’hauria de culpar 1er els electors (impossible gosar-ho, és clar) ? 2) tampoc s’hauria de cercar culpes seues? (públicament impossible, clar; en privat, suposem que es farà) = el que acabem llegir, informar-vos-en, normal us ho devem 3) La dreta ha proposat canviar per unes noves lleis més ‘justa’ (proporcional?) quan eren al poder, no ans al contrari?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any