El commovedor discurs d’un pilot de Germanwings l’endemà de la tragèdia

  • Explicat a Facebook per una passatgera del vol Hamburg-Colònia

VilaWeb
Redacció
29.03.2015 - 21:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els dies immediatament posteriors a l’estavellament de l’avió de Germanwings als Alps hi havia una certa sensació de tristesa i de tensió entre passatgers i tripulació en els avions de la companyia, tant els que feien el trajecte Barcelona-Düsseldorf com els altres. Si més no, se n’han fet públics dos casos, dues situacions en què els pilots dels avions van fer discursos tranquil·litzadors als passatgers; discursos memorables. El cas més cèlebre és el que va explicar a Facebook una passatgera, Britta Englisch, que viatjava d’Hamburg a Colònia l’endemà de la tragèdia.

Aquesta és la traducció del missatge que Englisch va deixar al Facebook de Germanwings (vegeu-ne el text original, en alemany):

«Ahir al matí, cap a les 8.40, vaig pujar a un avió de la companyia Germanwings amb destinació a Colònia. Tenia sentiments contradictoris. Però el pilot que comandava l’avió va saludar cada passatger personalment, i fins i tot va fer un breu però emotiu discurs abans d’enlairar-nos. I no pas des de la cabina, sinó al costat dels passatgers, i amb tota la tripulació. Va explicar que l’accident l’havia colpit profundament, a ell i a tot el personal de vol; la consternació que tenien. Però també va destacar que ells eren allà per voluntat pròpia. Va parlar també de la seva família, i va dir que faria mans i mànigues per tornar a casa aquella nit.

Tots estàvem profundament commoguts, en silenci. I llavors van començar a aplaudir.

Jo li ho vull agrair, a aquest pilot: va entendre què pensàvem tots els passatgers i va aconseguir de deixar-nos, si més no a mi, una bona sensació en aquell vol.»

Aquest no és pas l’únic cas que s’ha fet públic. Dijous el pilot de Germanwings Frank Woiton, que duia l’avió que havia de fer el trajecte Barcelona-Düsseldorf, va sortir de la cabina per adreçar unes paraules als passatgers. Els va agrair la confiança de volar amb la companyia i els va garantir que els portaria sans i estalvis a la destinació. També va rebre un fort aplaudiment dels passatgers.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any