Segona volta de les eleccions departamentals

  • Avui es celebra la segona volta de les eleccions departamentals, els resultats de les quals podria fer que la dreta de la UMP passès a tenir la majoria departamental després de 18 anys de majoria d'esquerres (PS-PC). Recordeu que els col·legis electorals tanquen a les 18h ...>>
    Dm. 29 de març del 2015

VilaWeb
Redacció
29.03.2015 - 11:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Expectació a Catalunya Nord, amb els resultats que poden donar les votacions que avui tenen lloc, pel Consell Departamental (antic Consell General). Durant els darrers 18 anys, el Consell general ha estat governat per una majoria d’esquerres i, segons quinq siguin els resultats d’avui, això podria canviar.

També hi ha expectació per saber que farà el FN, si tindrà representació, cosa probable i quants seran els consellers d’aquest partit. També podria passar que fossin decisius per formar la majoria departamental.

A Catalunya Nord, hi ha 7 triangulars : Salanca, Illibéris, Costa Vermella, Canigó, als cantons de les Valls  de la Têt i de l’Aglí, i als Aspres. Hi ha 5 enfrontaments entre UMP-UDI i el FN , recordar que l’UMP- UDI va arribar com a primera força en quatre (Pyrénées catalanes, Vall de l’Aglí, Riberal, Côte Sableuse) i és present en 13 cantons.

La majoria sortint formada pel PS -PC que arriba com a primera força en 6 cantons (Perpinyà III i VI, Canigó, amb la secretaria d’estat Ségolène Neuville, Aspres, Vallespir, Vall de la Têt) està present en 12 cantons, i en quatre dels cantons s’enfronta al FN.

També hi ha un duel entre PS-PC/UMP-UDI.

Per altre costat, l’extrema dreta del FN va eliminar en 5 cantons a l’esquerra, i arriba en igualtat en quatre cantons amb la dreta . A Perpinyà, arriba primera en quatre col·legis electorals i és present en 16 dels 17 cantons.

Finalment recordar que per obtenir la majoria departamental s’ha de guanyar en 9 cantons com a mínim.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any