Utilitzen ovelles a la vinya, alternativa als pesticides

  • A Banyuls de la Marenda i a Cotlliure, sis vinyaters han decidit introduir altra vegada les ovelles a les vinyes escarpades per lluitar contra els pesticides. També a Tuïr, s'han repartit llavors orgàniques de girasol per lluitar contra les OGM ...>>
    Dm. 29 de març del 2015

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.03.2015 - 11:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un experiment seguit de molt a prop pel CNRS (Centre national de la recherche scientifique), i que va començar el passat gener del 2014 i acabarà el pròxim mes de juny del 2016. L’objectiu és mesurar l’eficàcia i l’impacte de les ovelles a les vinyes. Els científics del CNRS, de l’institut d’ecologia i medi ambient, s’encarreguen d’extreure mostres del terreny periòdicament. Aquest projecte va ser iniciat pel Ministeri d’Agricultura, una experiència que podria permetre usar menys pesticides a les vinyes; i ha estat presentat aprofitant la celebració de la setmana de lluita contra els pesticides.

Per altre costat, ahir dissabte, al mercat de Tuïr, es van distribuir gratuïtament llavors orgàniques de girasol, per descoratjar als comerciants de llavors vendre les varietats resistents als herbicides i augmentar la consciència sobre les alternatives als pesticides. Una iniciativa del comité anti OGM  nord-català, aprofitant aquesta setmana de lluita contra els pesticides.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any