Andreas Lubitz hauria perdut un 30% de visió, segons uns quants diaries

  • El fiscal de Marsella manté el càrrec d'homicidi involuntari contra el copilot del vol de Germanwings

VilaWeb
ACN
29.03.2015 - 08:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El copilot del vol de Germanwings Andreas Lubitz estava en tractament per problemes de visió que el podrien haver fet perdre la seva habilitació per a continuar treballant, segons que va revelar ahir el New York Times esmentant dues fonts properes a la investigació alemanya. El diari francès Le Figaro també coincidia a dir que Lubitz seguia un tractament oftalmològic i afegia que hauria perdut un 30% de visió.

Le Parisien també coincideix en aquesta xifra i afegeix al quadre mèdic del pilot un trastorn d’ansietat generalitzat.

Avui també fa referència als suposats problemes oculars de Lubitz el diari alemany Bild. En concret, assegura que era tractat d’un possible despreniment de retina i patia perquè podria posar fi a la seva carrera de pilot aeri. Segons algunes informacions, al juny havia de passar una revisió mèdica a la feina.

Són les últimes revelacions que ha destapat la premsa sobre Lubitz, que es va quedar sol i al comandament del vol entre Barcelona i Düsseldorf que es va estavellar dimarts al matí als Alps, amb cent cinquanta ocupants a bord. Les autoritats alemanyes encarregades de la investigació sobre el copilot han indicat que no faran cap comentari fins demà dilluns.

Sí que va parlar ahir el fiscal de Marsella que investiga la tragèdia, Brice Robin, que manté el càrrec d’homicidi involuntari contra Lubitz. Així ho va assegurar en una entrevista al diari ‘La Provence’, en la qual sostenia que les informacions no demostraven que tingués ‘consciència de voler matar’. Segons el fiscal marsellès, no s’han pogut requalificar els fets perquè el que ha transcendit fins ara demostra ‘una voluntat de destruir l’avió’, però no la consciència de voler matar que s’exigeix en un delicte d’homicidi voluntari.

 

Informació relacionada:

Lufthansa i Germanwings publiquen una nota de condol a la premsa catalana, alemanya, espanyola i francesa

Brice Robin, un fiscal sense pèls a la llengua pel cas Germanwings

La UE vol que hi hagi dues persones autoritzades a la cabina dels avions

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any