Agullent fa el ple en la primera de les Trobades d’Escola Valenciana de 2015

  • Més de dotze mil assistents donen suport a l’escola en valencià

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.03.2015 - 20:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les prop de cent parades, tallers i exposicions de centres educatius de la comarca, associacions de pares, entitats i col·lectius comarcals, editorials i llibreries han vist desfilar pels carrers d’Agullent més de dotze mil persones que han reivindicat l’escola en valencià. La Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida ha tornat a celebrar-se a Agullent, i sobre aquesta festa per la llengua el batle ha assegurat que ‘només l’existència hui d’una escola pública, valenciana i en valencià és la garantia per a un demà d’un País Valencià de ciutadans i ciutadanes preparats i lliures, en definitiva, només una escola pública, valenciana i en valencià garantirà als valencians i valencianes la seua supervivència com a poble. Estem molt satisfets de l’organització, i de la implicació de totes les associacions del nostre poble en la Trobada d’escoles en valencià’.

Aquesta vint-i-vuitena edició ha estat organitzada per l’escola Sant Vicent Ferrer del municipi i per la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià, el president de la qual, Josep Andrés, ha declarat que ‘la Trobada enforteix el suport del teixit social de la comarca per a fer possible el model de l’escola que volem de cara el curs que ve. Ens sentim molt satisfets de tornar a Agullent i de ser la Trobada que en 2015 obri pas a la resta de festes per la llengua arreu de les nostres comarques, uns esdeveniments necessaris que visualitzen la voluntat del poble pel canvi en positiu en la política educativa del País Valencià. També volem felicitar l’experiència d’intercanvi escolar entre l’Escola Bressola i l’Institut de Castelló de Rugat que els ha portat a la participació en la primera Trobada d’escoles en valencià de 2015 a la nostra comarca, a la Vall d’Albaida’.

Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana, ha fet referència al manifest de les Trobades 2015 en el context de la festa d’Agullent: ‘Volem treballar en positiu, amb il·lusió i amb força per a dotar d’una sòlida estructura el nostre sistema educatiu. Les Trobades són actes d’estima a la nostra llengua. Ho direm ací, a Europa i on calga: l’escola que volem, la que exigim col·lectivament hui a Agullent i demà a Vila-real és la que diu prou a imposicions, discriminacions, precarietats, retallades, ocurrències, portes tancades i autoodi’.  Moreno ha fet aquestes declaracions en relació a la iniciativa d’Escola Valenciana d’internacionalitzar els atacs als programes d’ensenyament en valencià amb la participació a la seu de l’ONU a Ginebra com a integrant d’una delegació de l’ELEN, que reclama també la consideració dels drets lingüístics com a vertaders drets humans.

L’entitat ha aprofitat la Trobada de la Vall d’Albaida per a aplaudir ‘la lloable actitud de defensa per la millor educació possible que estan fent de forma constructiva les famílies del CEIP Bonavista i del CEIP Martinez Valls d’Ontinyent per a garantir l’ensenyament en valencià als seus fills i filles després dels greus atacs patits per les decisions de la consellera Maria José Català. Dos dels casos de vulneració dels drets lingüístics que Escola Valenciana ha denunciat ací i a estaments europeus’.

Galeria fotogràfica

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any