David Fernàndez, Isabel Vallet i August Gil Matamala tancaran la llista de la CUP Capgirem Barcelona a les eleccions del 24 de maig

  • La formació independentista ha presentat el programa de la candidatura municipal, encapçalada per María José Lecha

VilaWeb
Redacció
28.03.2015 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat al parlament català David Fernàndez tancarà la llista de la CUP a Barcelona a les eleccions municipals del 24 de maig, juntament amb la també diputada Isabel Vallet i l’advocat August Gil Matamala. S’ha sabut durant la presentació del programa de la candidatura CUP Capgirem Barcelona, al Mirador d’Horta, a la qual han assistit sis-centes persones. Fernàndez havia descartat d’encapçalar aquesta llista, un lloc que finalment es va decidir que ocuparia María José Lecha.

Al començament de l’any alguns sectors van començar a apuntar el nom de David Fernàndez com el més idoni per a encapçalar la llista de la CUP de Barcelona. Una cara visible, coneguda, que podria competir electoralment i mediàticament amb Guanyem. Fernàndez havia deixat clar que no repetiria com a diputat de la CUP al parlament, d’acord amb la decisió presa per la formació el 2012, que limitava a una legislatura els càrrecs al parlament. Això, i el fet que finalment la CUP no anés amb Guanyem als comicis barcelonins, havia afavorit uns rumors que la CUP de Barcelona va atribuir ‘a xarxes socials i a la premsa’ i que el mateix Fernàndez va desmentir.

Ara fa un mes la CUP va designar María José Lecha cap de llista a les eleccions municipals del 24 de març a Barcelona. Lecha és treballadora i membre del comitè d’empresa de l’Hospital de Sant Pau, i és activista sindicalista de la Federació de Treballadors i Treballadores de Catalunya (FTC-IAC). El 2012 va ocupar el vint-i-cinquè lloc en la llista de Barcelona de la CUP a les eleccions al Parlament de Catalunya. Completen els cinc primers llocs de la llista Maria Rovira, Josep Garganté, Eulàlia Reguant i Òscar Simón.


Informació relacionada:

Entrevista amb Maria José Lecha: ‘El model trencador de la CUP em va convèncer‘ (7-3-2015)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any