David Fernàndez, Isabel Vallet i August Gil Matamala tancaran la llista de la CUP Capgirem Barcelona a les eleccions del 24 de maig

  • La formació independentista va presentar ahir el programa de la candidatura municipal, encapçalada per María José Lecha

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat al parlament català David Fernàndez tancarà la llista de la CUP a Barcelona a les eleccions municipals del 24 de maig, juntament amb la també diputada Isabel Vallet i l’advocat August Gil Matamala. Es va saber durant la presentació del programa de la candidatura CUP Capgirem Barcelona, ahir a la tarda al Mirador d’Horta, a la qual van assistir sis-centes persones. Fernàndez havia descartat d’encapçalar aquesta llista, un lloc que finalment es va decidir que ocuparia María José Lecha.

Al començament de l’any alguns sectors van començar a apuntar el nom de David Fernàndez com el més idoni per a encapçalar la llista de la CUP de Barcelona. Una cara visible, coneguda, que podria competir electoralment i mediàticament amb Guanyem. Fernàndez havia deixat clar que no repetiria com a diputat de la CUP al parlament, d’acord amb la decisió presa per la formació el 2012, que limitava a una legislatura els càrrecs al parlament. Això, i el fet que finalment la CUP no anés amb Guanyem als comicis barcelonins, havia afavorit uns rumors que la CUP de Barcelona va atribuir ‘a xarxes socials i a la premsa’ i que el mateix Fernàndez va desmentir.

Ara fa un mes la CUP va designar María José Lecha cap de llista a les eleccions municipals del 24 de març a Barcelona. Lecha és treballadora i membre del comitè d’empresa de l’Hospital de Sant Pau, i és activista sindicalista de la Federació de Treballadors i Treballadores de Catalunya (FTC-IAC). El 2012 va ocupar el vint-i-cinquè lloc en la llista de Barcelona de la CUP a les eleccions al Parlament de Catalunya. Completen els cinc primers llocs de la llista Maria Rovira, Josep Garganté, Eulàlia Reguant i Òscar Simón.

Barcelona, motor de la independència

La candidatura de la CUP Capgirem Barcelona va presentar al Mirador d’Horta els principis polítics del seu programa electoral. Entre més coses, la candidatura encapçalada per Lecha es proposa de fer de Barcelona ‘un motor de la independència dels Països Catalans’. A més, es va comprometre a fer auditories municipals i supramunicipals perquè, segons la CUP, l’Ajuntament de Barcelona ‘és una de les institucions més opaques’. Entre els eixos programàtics també es destaca un pla de xoc ‘per posar fi a la fam, la malnutrició, la pobresa energètica i els desnonaments’, la municipalització dels serveis públics i posar fi a ‘la repressió i la coacció als carrers’.

Segons la candidata de la CUP a la batllia, els eixos programàtics de la seva formació passen per tres ítems clau: ‘pa, sostre i llibertats’. La CUP reivindica un pla de xoc per a repartir la riquesa i la feina. També es proposa de ‘revertir l’externalització dels llocs de treball de l’ajuntament i la seva precarització i assegurar una economia pública al servei de les classes populars’. I un altre punt del programa pretén posar fi ‘al racisme institucional, la criminalització de la pobresa i la persecució de les treballadores sexuals’.

La CUP també es marca construir una ciutat ecològica i responsable amb el territori, a partir d’ordenar i recuperar públicament ‘tot el que hauria de tenir la consideració de bé comú’, com l’aigua, l’energia i els residus.

 

Informació relacionada:

Entrevista amb Maria José Lecha: ‘El model trencador de la CUP em va convèncer‘ (7-3-2015)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any