Cinquena jornada de rastreig al lloc on es va estavellar l’avió de Germanwings

  • La millora de les condicions meteorològiques a la zona permet als equips de rescat de concentrar-se a trobar restes de víctimes i la segona caixa negra

VilaWeb
Redacció
28.03.2015 - 11:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les tasques de rastreig han reprès avui al matí amb normalitat a la zona muntanyosa on dimarts es va estavellar el vol entre Barcelona i Düsseldorf de Germanwings. Les condicions meteorològiques són més favorables que no pas ahir, amb sol i menys vent, i això pot facilitar la recerca de restes dels cent cinquanta ocupants de l’aparell que hi van perdre la vida i, també, de la segona caixa negra, que conté la informació sobre el vol i que pot ser de gran importància per a corroborar les hipòtesis que fins ara s’han donat sobre les causes de la tragèdia.

La primera caixa negra, localitzada poc després del sinistre, va revelar a través dels sons a la cabina que el copilot hauria estavellat l’avió deliberadament.

El fet que avui sigui assolellat i hi bufi el vent amb menys força que no ahir també permet als helicòpters dels equips de rescat de centrar-se a traslladar restes de les víctimes fins a Sanha, on hi ha instal·lat un laboratori que elabora les primeres tasques d’identificació. Tot i que hi ha una quarantena d’experts treballant-hi, es calcula que les identificacions seran llargues i complicades.

Paral·lelament, la policia alemanya continua analitzant el material confiscat aquesta setmana a la casa dels pares del copilot Andreas Lubitz i al seu apartament de Düsseldorf, on la fiscalia va revelar ahir que s’havia trobat una baixa mèdica vigent el dia de la tragèdia i que hauria amagat a la companyia aèria i als companys de feina. Ni les autoritats ni Germanwings no han especificat, amb tot, la malaltia que hauria motivat la baixa.

 

Informació relacionada:

Germanwings confirma que el copilot no va notificar a l’empresa la baixa mèdica

La UE vol que hi hagi dues persones autoritzades a la cabina dels avions

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any