Un detingut a Múrcia per haver difós missatges ofensius a les xarxes socials arran de la tragèdia aèria als Alps

  • Es tracta d'un noi de vint-i-sis anys que resideix al municipi murcià d'Águilas

VilaWeb
ACN
28.03.2015 - 08:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Guàrdia Civil espanyola va detenir al municipi murcià d’Águilas un noi de vint-i-sis anys, S. P. G., per haver difós suposadament comentaris ofensius arran de la tragèdia aèria als Alps. Se l’acusa d’haver realitzat comentaris amb un marcat caràcter d’incitació a l’odi i també a la violència a les dones i més col·lectius per motiu de raça o religió. Aquests comentaris es van detectar dimarts passat arran de la investigació sobre els missatges difosos a les xarxes socials en relació amb el sinistre aeri.

En la investigació, els agents del Servei d’Informació de la Guàrdia Civil van detectar en un dels perfils analitzats una persona que realitzava una sèrie de comentaris a través de xarxes socials amb marcat caràcter d’incitació a l’odi i a la violència no sols a les dones, sinó també a més col·lectius per la seva raça o religió.

La gravetat dels continguts a les xarxes va fer obrir una investigació per a identificar l’usuari d’aquest perfil. D’aquesta manera es va poder identificar S. P. G, de vint-i-sis anys i resident a Águilas (Múrcia). Els agents van registrar el seu domicili i posteriorment el van detenir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any