Explicar l’origen de l’univers amb l’imaginari de Joan Miró

  • 'Maüra, filla de la terra' és un espectacle visual ple d’estrelles i ocells que vol apropar l’imaginari de Joan Miró als infants

VilaWeb
Redacció
28.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Maüra, filla de la terra‘ és un espectacle visual que explica l’origen de l’univers a través de l’imaginari de Joan Miró. Està impulsat per la Fundació Joan Miró de Barcelona i es va estrenar la tardor passada al Festival Temporada Alta de Girona. Aquest cap de setmana es pot veure a la sala Petita del Teatre Principal de Palma en diverses sessions fins diumenge al migdia.

A ‘Maüra, filla de la terra’ la titellaire Marta Gorchs se serveix de tota mena d’elements per explicar la creació del sol, la lluna i les estrelles. La història comença amb el principi del món, quan el cel i la terra estaven enganxats. La Maüra és una nena que un dia es posa a moldre unes granes al seu morter. Pica tan i tan fort que la mà de morter colpeja violentament el cel i amenaça amb separar-ho tot. A pesar de que diversos elements com ara una papallona, un cuc i un ocell intenten fer-la raonar, la petita està massa ocupada per escoltar-los.

La finalitat de l’espectacle és apropar l’imaginari de Joan Miró als infants. Per això se serveix de la iconografia més destacada del pintor per desenvolupar l’espectacle, ple d’estrelles i ocells. De fet la fesomia del titella protagonista, Maüra, està clarament inspirada en l’estil més genuïnament mironià. Aquesta és la primera vegada que l’espectacle es pot veure a Mallorca, la terra on Joan Miró va viure i treballar els darrers anys de la seva vida i hi té un museu dedicat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any