Brossa Quartet i Judit Neddermann interpreten Schubert a ritme de pop

  • La formació presenta al Palau de la Música ‘Viatge d’hivern’, el nou disc que ha enregistrat a partir de lieds de Schubert

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Brossa Quartet de Corda continua amb la seva voluntat de trencar les fronteres entre estils i s’aventura en un projecte molt singular: convida la cantant Judit Neddermann a revisar les melodies de ‘Viatge d’hivern’ de Franz Schubert. El resultat és un concert de Schubert adaptat a ritmes pop, folk i de jazz que no vol perdre l’essència original sinó donar-li un matís nou. El concert, que forma part del cicle BandAutors, es farà aquest vespre al es 21.00 al Palau de la Música Catalana.

Sense abandonar l’intimisme de la música de cambra, la proposta vol generar nous arranjaments i una nova manera d’interpretar aquesta obra mestra del romanticisme. ‘Viatge d’hivern’ és una selecció de ‘lieder’ que va compondre Franz Schubert inspirant-se en l’obra del poeta alemany Wilhelm Müller. Els ‘lieder’ són un tipus de composicions breus per a veu i piano. Van florir durant el Romanticisme, sobretot a Alemanya, i el compositor Franz Schubert va ser un dels músics que més va conrear el gènere.

Però aquest vespre els temes agafaran un caire completament nou sota la veu de Judit Neddermann, que els tradueix al català i els apropa a ritmes més contemporanis a través del pop, el folk i el jazz. La idea és adaptar l’obra als cànons de bellesa actuals i a l’estil personal de Neddermann sense perdre’n el seu sentit intimista original. Per això la interpretació de la cantant es complementa amb l’acompanyament dels violins, violes i violoncels del Brossa Quartet de Corda.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any