Totes les tradicions de Setmana Santa recollides al ‘Fes Ta Festa’

  • El programa fa una edició especial plena de palmes, palmons, atxes, passions i 'currutacos'

VilaWeb
Jesús Ventura i Amadeu Carbó
28.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El programa d’aquesta setmana és un dels dos especials que farem per la Setmana Santa d’enguany i el dedicarem a la Festa del Diumenge de Rams. Us convidem a escoltar algunes seccions que en els darrers anys han parlat d’alguns elements característics d’aquesta diada de palmes i llorers o de la Setmana Santa en general.

Comencem amb una ‘Columna’ titulada precisament ‘Setmanes Santes’, en què el nostre director Jesús Ventura ens trasllada a la seva joventut, allà els anys 1970, recordant alguns detalls de com eren aleshores aquests dies. També recuperem una secció de ‘Dites i refranys’ en què en Víctor Pàmies ens comentarà allò que es diu de ‘Endavant les atxes!’, uns estris força característics de les processons de Setmana Santa.

També recuperarem l’entrevista amb el President de l’Associació Cultural Joan Amades, Amadeu Carbó, allí mateix on la vam deixar la setmana passada. En explicarà algunes de les iniciatives endegades enguany per celebrar el 125è aniversari del naixement de l’insigne folklorista.

També recuperarem altres seccions com ara un ‘Expedient C’ en què el mateix Amadeu Carbó es va dedicar a parlar ‘De les passions’ o un ‘Secrets de l’Etnològic’ de Gustau Molas dedicat a ‘Els currutacos’. Ho recordeu? No us els perdeu que són molt bons! I acabarem el programa i el mes de març amb un dels espais històrics del ‘Fes Ta Festa’: ‘Els minuts de l’Aguilà’ amb una nova dissertació del senyor Llorenç sobre ‘Espais d’alliberament’. Només hi ha una manera de saber què vol dir: escoltant-lo. Però creiem que va de llibres.

I tot farcit amb bona música. Concretament tres sardanes incommensurables com ara ‘Apassionada’ de Joaquim Serra;  ‘Miratges’ de Josep Serra i ‘Palmes i llorers’ de Josep Marimón. I la setmana que ve, després de les ‘Paraules de Festa’ del mes d’abril recordarem a l’Ovidi Montllor en el vintè aniversari de la seva mort.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any