Proclamades les candidatures per la segona volta de les departamentals

  • Com sabeu, diumenge vinent es celebra el segon torn de les eleccions departamentals. Unes eleccions on el Consell General pot canviar de majoria política, passant de l'esquerra a la dreta ...>>
    Dv. 27 de març del 2015

VilaWeb
Redacció
27.03.2015 - 11:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En la primera volta, celebrades el passat diumenge, es pot dir que el FN ha sigut sens dubte el guanyador, amb més del 31% dels vots, i convertint-se en el primer partit de Catalunya Nord. Una situació que fa uns anys, podia semblar una utopia. L’extrema dreta ha eliminat en 5 cantons a l’esquerra, i arriba en igualtat en quatre cantons amb la dreta. A Perpinyà, arriba primera en quatre col·legis electorals. Només ha quedat eliminat el cantó de ‘Les Pyrénées Catalanes ‘ on es presentava el cap de files de l’UMP Jean Castex.

Ahir, dijous, el president de l’UMP l’expresident Nicolas Sarkozy va venir a Perpinyà per sostenir al candidat a la presidència del Consell General pel seu partit, Jean Castex, i malgrat que va dir que ‘mentre sigui president de l’UMP no arribarà mai a acords amb el FN’ va comparar aquest partit amb el PS. Així doncs, per part de la dreta no es crida a fer barratge contra el FN, com si que ho ha fet la majoria departamental sortint, formada pel PS-PC.

Per altre banda trobareu, en el document adjunt a la noticia, totes les candidatures oficials dels 17 cantons.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any