Tres anys i mig de presó per a tres joves per haver llançat ampolles als mossos durant els avalots de Can Vies

  • El jutge creu la versió dels agents, que van detenir els tres sospitosos al portal de l'edifici amb una motxilla plena d'ampolles buides

VilaWeb
ACN
26.03.2015 - 17:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un jutge de Barcelona ha condemnat a tres anys i mig de presó tres joves per haver llençat ampolles de vidre contra les furgonetes antiavalots dels Mossos d’Esquadra durant els aldarulls pel desallotjament de Can Vies. Segons la sentència, els condemnats haurien llençat almenys dues ampolles de vidre a unes furgonetes policíacs des d’un terrat en un vuitè pis del carrer de Sants. Els joves, dos mexicans de 21 i 22 anys i una barcelonina de 20, han estat condemnats per atemptat contra agents de l’autoritat amb ús d’instrument perillós i un altre delicte de desordres públics.

Segons la sentència, a la qual ha tingut accés l’ACN, el jutge considera provat, per les declaracions dels agents, que els tres joves tenien diverses ampolles de vidre en una motxilla i van llençar-les des del terrat de l’edifici on estaven. Uns agents els van veure i quan van anar a l’edifici els van trobar al portal amb la motxilla. Els acusats van negar els fets i van assegurar que eren allà perquè volien marxar a una discoteca. Tot i així, el jutge no els creu, en considerar que no donen prou bona explicació al fet de portar ampolles de vidre buides i recorda que era un dimecres en època d’exàmens universitaris i al carrer s’estaven produint incidents greus.

El magistrat ha obert diligències per si dos testimonis, que coneixien els acusats van cometre un delicte de fals testimoni en dir al judici que els joves no havien llençat les ampolles. La defensa pensa recórrer la sentència davant de l’Audiència de Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any