Un monogràfic de Canemàs recull l’estudi premiat amb la 1a beca de l’ENS

  • Fins el 24 d’abril els interessats encara poden enviar els seus projectes d’estudi per optar a la 3a beca d’Estudis de l’Associacionisme Cultural Català.

VilaWeb
Redacció
26.03.2015 - 12:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’estudi, Diversitat i integració en l’associacionisme cultural català, d’Enric Saurí i Marta Rovira s’edita íntegre com a número 10 de la revista Canemàs, de pensament associatiu.

A falta d’un mes per acabar el termini de sol·licituds per a la 3a beca d’Estudi de l’Associacionisme Cultural Català, s’edita el treball guardonat amb la primera edició de la beca de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català. L’estudi es pot trobar com a número 10 de la revista de pensament associatiu, Canemàs i s’ha llençat una tirada de més de 500 exemplars, segons el compromís de l’ENS de publicar el treball guanyador de la beca.

Fins el 24 d’abril els interessats encara poden enviar els seus projectes d’estudi per optar a la 3a beca d’Estudis de l’Associacionisme Cultural Català, que revalida la dotació de 6.000 euros per al projecte escollit i la decisió de l’ENS d’editar en format llibre l’estudi resultant. Enguany s’ha escollit l’adaptació de les noves tecnologies a la realitat de l’associacionisme cultural català com a l’eix principal al qual poden orientar-se els projectes d’estudis, tot i que més enllà de l’aspecte temàtic, es valorarà la qualitat del projecte, tal com recullen les bases de les beques (veure document adjunt).

Els interessats, des d’investigadors individuals, fins a grups de treball, coordinats per un portaveu, poden inscriure’s a les beques través de la web de l’Ens a l’apartat de beques, on també hi ha tota la informació relativa a les bases. No cal una formació específica per a optar a les bases, és per això que sota la denominació d’investigadors s’hi poden encabir des de professionals del món de la cultura, a estudiosos, professors o estudiants que creguin que el seu projecte d’estudi tindrà un contribució al pensament associatiu. D’entre tots els projectes rebuts un jurat escollirà aquell al qual li serà atorgada la beca.

Canemàs 10

Es per aquesta voluntat d’actualitzar i mantenir viva la reflexió al voltant de l’associacionisme que l’ENS convoca per tercer any consecutiu aquesta beca i, pel mateix motiu, edita l’estudi guardonat. Publicat com a número 10 de la revista Canemàs, l’estudi dels sociòlegs Enric Saurí i Marta Rovira, Diversitat i integració en l’associacionisme cultural català, guardonat amb la 1a beca de l’ENS analitza les estratègies de les entitats per atraure persones provinents de la immigració recent i, alhora, traça les trajectòries personals d’incorporació a les entitats de persones immigrants.

El treball destaca per la capacitat d’organitzar segons models les actituds predominants entre les entitats en la seva aproximació als nouvinguts, fruit d’un treball de camp també exposat al treball. A més, diversos capítols de l’estudi actualitzen conceptes com l’associacionisme o la cultura popular en les seves relacions amb la immigració. Finalment, l’estudi acaba amb una sèrie de conclusions sobre què acaba funcionant bé des del punt de vista de la incorporació de les persones d’origen divers a les entitats.

Més articles com aquest a Tornaveu, fent clic aquí

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any