Vint anys de les Jornades de Sociolingüística d’Alcoi

  • Enguany es dediquen a 'Comunicació i política lingüística' i hi participen una quinzena d'experts de tot el país

VilaWeb
Redacció
27.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb vint anys ja a l’esquena, la Jornada de Sociolingüística d’Alcoi s’ha consolidat com la reunió anual sobre la relació entre llengua i societat més important del país. L’edició d’enguany, avui i demà al campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, es dedica a ‘Comunicació i política lingüística’ i hi participen una quinzena d’experts. La conferència inaugural (avui a les set) va a càrrec de l’escriptor Vicenç Villatoro, actual director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

L’objectiu de la XX Jornada de Sociolingüística és debatre sobre la importància de la comunicació en la política lingüística, especialment l’espai audiovisual i internet.

A banda la conferència inaugural, el gros dels debats serà demà amb la ponència ‘Llengua, poder i comunicació: inventari de fronts i d’autoritats’ de Josep Gifreu (Universitat Pompeu Fabra); la comunicació ‘Coneixement del valencià en el cens: bases per a una política lingüística’ d’Antoni Mas (Universitat d’Alacant); el diàleg ‘Les propostes i compromisos sobre política lingüística en els programes dels partits polítics valencians a les eleccions de 2015’, amb Josep Àngel Mas (Universitat Politècnica de València) i Eva Mestre (Universitat Politècnica de València); i la taula rodona ‘El paper dels mitjans de comunicació en llengua pròpia com a elements de cohesió social’, amb la periodista Amàlia Garrigós, l’editor de la Veu del País Valencià, Moisès Vizcaino, l’escriptora i periodista Esperança Camps i el guionista i presentador televisiu Eugeni Alemany.

Com és habitual, els debats es complementen amb activitats culturals. Avui es fan els concerts ‘T’estimo tant. Sonets de Shakespeare’ amb Rafa Xambó, Matthieu Saglio i Salva Vázquez (20.30) i el del cantant Andreu Valor (23.00). I demà a la tarda hi ha la ruta ‘Els espais literaris d’Alcoi’ amb l’escriptor Francesc Gisbert i Esther Vizcarra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any