Identificades unes cent trenta víctimes de l’accident d’avió

  • N'hi havia almenys 51 amb DNI espanyol · Germanwings es posa en contacte amb familiars de 123 de les 150 víctimes

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.03.2015 - 12:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol ha fet públiques les primeres dades sobre la identificació de víctimes de l’accident de l’avió de Germanwings. Ara per ara, han pogut identificar, amb noms i cognoms i una persona de contacte, 51 víctimes que tenen DNI espanyol. És una xifra provisional, que podria créixer. La companyia aèria, amb dades de les onze del matí, ha ofert una dada diferent, de 35 passaports espanyols. Ara, ha admès que la xifra s’actualitzava constantment i que encara no havien pogut posar-se en contacte amb 27 familiars de les 150 víctimes. Des d’ahir ja s’havia anat sabent l’origen d’algunes víctimes, moltes de les quals són catalanes.

L’executiu espanyol no preveu encara d’enviar els familiars a la zona del sinistre. Segons el secretari d’estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, les autoritats franceses determinaran un punt d’atenció de les víctimes, i aleshores tant el govern espanyol com Germanwings ‘posaran tots els mitjans a disposició de les víctimes per poder portar-les al lloc’. L’objectiu, ha explicat, és poder fer una actuació conjunta perquè totes disposin de la mateixa informació en el mateix moment.

El govern espanyol també ha informat que ja s’han recollit les mostres d’ADN dels familiars que ahir van anar a l’aeroport de Barcelona i que un equip de la policia científica espanyola està preparat per a començar a actuar. També enviarà onze psicòlegs a la zona per atendre els familiars.

Les dades que ha ofert Germanwings són les següents: 72 ciutadans alemanys, 35 de l’estat espanyol, un del Regne Unit, un dels Països Baixos, un de Colòmbia, un de Mèxic, un del Japó, un de Dinamarca, un de Bèlgica, un d’Israel, dos d’Austràlia, d’Argentina, de Veneçuela i dels EUA. Encara no han pogut posar-se en contacte amb els familiars de 27 víctimes.

Les víctimes catalanes

Avui s’ha sabut que a l’avió hi anaven tres enginyers de l’empresa Weidmüller, una multinacional alemanya situada a Sant Just Desvern i dedicada a la tecnologia electrònica. I L’Ajuntament de Tiana també ha confirmat la mort d’una dona d’aquest municipi.

De les víctimes catalanes, n’hi ha unes quantes que assistien a la fira alimentària Anuga FoodTec, que aquests dies es fa a Düsseldorf. És el cas del director general de l’empresa Mimasa de Cornellà del Terri; dues treballadores d’Inoxpa de Banyoles; un veí d’Amer (Selva) que era soci de la firma Dinox, amb seu al Pla de l’Estany; i la directora d’exportacions i màrqueting de l’empresa BDF Natural Ingredients. També se sap que a l’avió accidentat hi viatjaven tres persones d’Olot, una de les quals és la dona del cap de gabinet del president d’Esquerra Republicana. Entre els qui havien agafat el vol de Germanwings també hi havia un noi de Girona.

Així mateix, hi havia una alumna de sisè de primària de l’escola Santa Isabel de Sant Cugat del Vallès, que viatjava amb la mare i l’àvia. També hi viatjava un soci del Junior Futbol Club de Sant Cugat, enginyer de professió. Una altra víctima era un veí de Badalona que vivia al barri de Nova Lloreda. També hi havia un treballador de Bayer, dos de la planta de Delphi a Sant Cugat del Vallès (el director de recursos humans i un treballador de la secció de muntatge i delegat sindical de la UGT, que anaven a una reunió del comitè internacional de la companyia), dos de Fira Barcelona (on ahir al matí es va cancel·lar la inauguració de la fira d’indústries gràfiques Graphispag), dos de Khao Corporation, dos de Desigual i quatre de Nutrisport (amb seu a Argentona). A banda, hi havia una noia de Premià de Mar, un veí de Reus de seixanta anys, una dona de Mollet del Vallès i una altra de Barcelona que treballaven en una empresa de Vic i viatjaven a Alemanya per motius laborals. Una altra de les víctimes és originària de Sabadell, segons que va confirmar el Centre d’Esports Sabadell. L’entitat va emetre una nota de condol perquè la víctima era fill de Josep Maria Sabaté, ex-conseller d’aquest centre esportiu. També hi havia dos veïns de Pallejà (Baix Llobregat).

Entre els passatgers hi havia també dues valencianes: una professora de Meliana que des de fa dos anys vivia a Barcelona i anava a visitar el seu fill i una dona de Torrent.

També han mort en l’accident els cantants Oleg Bryjak i Maria Radner, que havien actuat al Gran Teatre del Liceu, en l’òpera ‘Siegfried’. La darrera actuació fou dissabte. El baríton Oleg Bryjak, que interpretava el paper d’Alberich, tornava a la ciutat alemanya, on residia i formava part del grup musical de l’Òpera de Düsseldorf-Duisburg. La contralt Maria Radner, que feia el paper d’Erda i que havia debutat al Liceu, retornava a casa acompanyada del seu marit i el seu fill petit. El Gran Teatre del Liceu ha expressat el seu condol i ha col·locat a mitja asta les banderes de la façana de la Rambla.

[Gràfic: Com ha estat el trajecte del vol de Germanwings estavellat?]
 

Informació relacionada:

S’estavella als Alps un avió que feia el trajecte Barcelona-Düsseldorf

A Germanwings plane carrying 144 passengers from Barcelona has crashed in France

Nombroses víctimes catalanes en l’accident de l’avió de Germanwings

Com ha estat el trajecte del vol de Germanwings estavellat?

On poden rebre informació els familiars dels passatgers de l’avió accidentat

Troben una de les caixes negres de l’avió de Germanwings

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any