La història de l’equip kurd de Suècia que va esquivar la tragèdia aèria dels Alps

  • Els jugadors del Dalkurd FF, després d'una estada a Barcelona, havien de tornar a Borlänge

VilaWeb
Redacció
25.03.2015 - 10:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els jugadors del Dalkurd FF, un equip format el 2004 per refugiats kurds de la tercera divisió sueca, tenien previst d’agafar el vol entre Barcelona i Düsseldorf que ahir es va estavellar prop de Barceloneta de Provença. Després d’una estada a Barcelona, els jugadors d’aquest club havien de tornar ahir a Borlänge, però a última hora van decidir de canviar de vol perquè l’escala a Düsseldorf era massa llarga.

En comptes de pujar a l’avió de Germanwings accidentat, els jugadors van canviar l’escala per Zuric i Munic. ‘A tothom qui ha intentat de contactar-nos les últimes hores, ja som a casa i estem bé. Era un altre avió. Que descansin en pau’, deia al seu compte de Twitter el porter, Frank Pettersson:

I el director esportiu, Adil Kizil, va explicar al diari Aftonbladet que se sentia molt afortunat perquè l’equip hauria d’haver agafat l’avió: ‘Han sortit al mateix temps quatre vols directes cap al nord, i nosaltres teníem jugadors en tres. Però no en el que s’ha estavellat.’

El Dalkurd FF de Borlänge es va fundar el 2004 com una iniciativa social adreçada a refugiats i immigrants kurds. És conegut a Suècia perquè en pocs anys ha progressat de la penúltima divisió, la setena, a la tercera. El club també va obtenir ressò a Suècia, el novembre passat, quan en un partit els jugadors van exhibir una pancarta de solidaritat amb la resistència kurda al cantó de Kobane.

El Dalkurd FF no és l’únic equip creat i format per refugiats del Pròxim Orient a Suècia. A la ciutat de Södertälje, amb una important comunitat d’assiris des de fa dècades, hi ha dos equips de la segona divisió sorgits de membres d’aquest col·lectiu: l’Assyriska Föreningen i el Syrianska FC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any