Drets dels infants amb asma: podem millorar la seva qualitat de vida

  • Recull de consells, recomanacions i mesures perquè els nens i nenes asmàtics duguin una vida plena i sense entrebancs.

VilaWeb
Dra. Águeda Garcia Merino
27.03.2015 - 13:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segon article de la sèrie “360º sobre Asma” que es publicarà a Inspira al llarg dels pròxims dies, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Asma el 7 de maig. Aquesta sèrie ha comptat amb la col·laboració del Grup de Vies Respiratòries de l’AEPap. En aquest segon lliurament, la pediatra Dra. Águeda García, exposa els drets dels infants amb asma i com contribuir que es compleixin.

Els nens amb asma tenen dret a portar una vida activa i saludable i poder practicar l’esport i els jocs que desitgin. Tot i que, de moment, aquesta malaltia no té cura i durarà tota la vida, pot ser controlada amb un conjunt de mesures molt eficaces. Entre el moment en què s’emet el diagnòstic d’asma i el moment en què es controla de la manera adequada, hi ha molt per aprendre i molt a fer. Controlar l’asma pot portar una mica de temps i energia, però l’esforç paga la pena!

Tot nen a qui se li hagi diagnosticat asma, així com la seva família, tenen dret a rebre informació sobre la seva malaltia, els seus símptomes, els factors que la desencadenen i els medicaments més adequats per al seu control, així com la forma d’utilitzar-los, ja que les medicines més comunament emprades per al tractament de l’asma són presentades en inhaladors. És convenient utilitzar un llenguatge clar perquè entenguin el que els hi passa, i emprar els mitjans materials disponibles més útils en cada cas. Així mateix, tenen dret a ser escoltats i a que les seves opinions siguin tingudes en compte a l’hora de plantejar la forma de portar la malaltia.

Si voleu seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any