Mas critica la feble tradició democràtica d’Espanya a Libération

  • El diari francès ha publicat avui un article del president de la Generalitat sobre el 27 de setembre

VilaWeb
ACN
24.03.2015 - 12:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, defensa en un article d’opinió publicat al diari francès Libération que ‘és ridícul’ pensar que els catalans ‘volen aixecar fronteres’. ‘Al contrari, volem formar part d’una Europa més forta i més unida, però amb les mateixes condicions i el mateix respecte que tots els altres estats europeus’, assegura Mas. El president recorda que ‘alguns’ d’aquests estats membres ‘tenen una població, una superfície o un PIB similar o inferior al de Catalunya’. Mas promet que el futur estat català ‘vol continuar formant part de la UE i serà un soci fiable i lleial cap a les institucions i els governs europeus’.

En un article de mitja pàgina a Libération titulat ‘Per una Catalunya lliure i europea‘, Mas recorda que ‘els catalans sempre han estat, històricament, defensors entusiastes de la construcció europea’. I adverteix a l’estat espanyol que ‘de la mateixa manera que és impossible posar barreres al mar, és també impossible blocar la democràcia’. Mas explica que la denúncia del govern espanyol i la sentència del Tribunal Constitucional espanyol contra la llei de consultes l’han ‘obligat a buscar un altre mecanisme’, ‘transformar les legislatives de setembre en referèndum sobre la independència’.

El president de la Generalitat es mostra d’acord amb ‘els que pensen que la democràcia espanyola és millorable’ i critica que ‘la feble tradició democràtica d’Espanya en els darrers segles contribueix, sense cap dubte, a la configuració d’un imaginar on la separació de poders és fràgil’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any