Mobilitzar el vot exterior el 27-S, l’objectiu de la nova campanya de l’ANC

  • Estrena una web per assegurar que 200.000 catalans residents a l’estranger puguin votar a les eleccions plebiscitàries

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.03.2015 - 11:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha posat en marxa una campanya amb l’objectiu de mobilitzar el vot dels catalans residents a l’estranger a les eleccions del 27 de setembre. Es tracta de la iniciativa internacional prioritària a l’entitat indepedentista aquest 2015, especialment per les 37 assemblees exteriors que té arreu del món. Actualment, els catalans residents a l’estranger amb dret de vot superen els 200.000 i ‘poden ser decisius per assegurar una majoria independentista a les plebiscitàries’.

L’eix principal de la campanya Mobilitzem el vot exterior és l’estrena de la web informativa, i un díptic amb les explicacions per fer els tràmits necessaris en funció de la situació de cadascun dels catalans residents a l’estranger. A més, també s’ofereixen eines per animar a votar als familiar i amics residents a l’estranger, mitjançant les xarxes socials, la missatgeria mòbil i un model de correu electrònic per poder enviar a tots els contactes. La campanya pretén mobilitzar els catalans residents a l’estranger, però a la vegada apel·la als catalans que resideixen a Catalunya a fer-se responsables de transmetre aquesta informació.

Mobilitzem el vot exterior, que a més de la web comptarà amb altres accions i materials informatius, es desplegarà en dues fases. La primera és la d’aconseguir que els catalans residents a l’exterior s’inscriguin ‘ràpidament’ al CERA o a l’ERTA, per evitar problemes produïts en comicis anteriors, en què milers de catalans es van quedar sense poder votar. La segona fase serà la d’aconseguir que tots els inscrits al CERA o a l’ERTA exerceixin el seu dret de vot i ho facin per opcions independentistes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any