El MuVIM dedica una exposició al Segrelles il·lustrador

  • S'hi mostren dos-cents seixanta originals i més de tres-cents llibres i revistes

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.03.2015 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) inaugura aquest dijous vinent, 26 de març, l’exposició ‘Segrelles. El laberint de la fantasia‘, dedicada a l’obra artísica de l’albaidí Josep Segrelles (1885-1969), i centrada en la seua faceta d’il·lustrador. Dues-centes seixanta obres originals i més de tres-cents exemplars de llibres i revistes formen aquesta mostra que des del museu qualifiquen com ‘la retrospectiva més acurada i completa de les que s’han fet a la ciutat de València’.

Segrelles és internacionalment conegut per les il·lustracions creades com a publicista per a empreses com Ford, Lincolns o Packard, i per les que va publicar en els anys 1930 per a llibres i també en revistes i periòdics com La Esfera, Blanco y Negro, The Illustrated London News, The Skets, Cosmopolitan, Redbook, Fortune, The American Weekly i The New York Times, entre més.

Les creacions de Segrelles són encara a hores d’ara punts de referència per als il·lustradors i creadors gràfics, amb influència sobre cineastes com Guillermo del Toro o William Stout, dibuixant de la pel·lícula ‘El Laberint del Faune’ guardonada amb un Oscar, qui va visitar l’any 2007 la Casas Museu d’Albaida atret per la seua admiració.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any