Les principals estatístiques web del portal governamental dels EUA

VilaWeb
Redacció
23.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern dels EUA ja fa anys que ha adoptat internet com a canal de comunicació i interacció amb la ciutadania. Són milers, els portals i tràmits que els nord-americans poden consultar i resoldre telemàticament. Per a veure tota aquesta activitat en línia, el govern federal disposa d’una pàgina especial que aplega les principals estatístiques generades al portal més important d’accés a l’administració, USA.gov.

El programa aplega el trànsit de mil tres-cents dominis del govern amb l’objectiu d’obtenir informació sobre la manera com la gent hi interactua via internet, a través del servei Analytics de Google. En aquest sentit, s’assegura que no se segueixen els usuaris i es protegeix l’anonimat dels visitants.

Al portal podem descobrir quanta gent hi ha connectada en aquell moment als serveis en línia del govern dels EUA, si s’hi connecten amb un ordinador, un mòbil o una pissarreta, els navegadors que fan servir i el sistema operatiu.

Al marge dret de la pàgina es poden consultar les vint webs amb més consultes d’ara mateix, l’última setmana i l’últim mes. Al capdamunt del rànquing se situa el portal d’imposts, el de previsions meteorològiques, el d’ocupació i el de parcs naturals del país.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any