L’espectacular mapa en temps real dels vents al món

  • L'eina Earth, desenvolupada per Cameron Beccario, ha capturat aquest cap de setmana un cicló amb ratxes de 300 km/h que ha arrasat les illes de Vanuatu

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.03.2015 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa una setmana, l’arxipèlag de les Vanuatu va resultar afectat de ple pel cicló tropical Pam, que va deixar rere seu no pas menys de vint morts i grans d’anys en les infrastructures d’aquest petit estat del Pacífic. La força del vent, amb ratxes de fins a tres-cents quilòmetres per hora, es va poder visualitzar ben gràficament a través de l’eina Earth, una espectacular animació quasi en temps real del vent a tot el món.

El mapamundi d’Earth aporta dades sobre els grans corrents d’aire a l’atmosfera, amb projeccions i prediccions del sentit i la velocitat del vent a cada zona del planeta.

Els últims dies, a la pàgina de Facebook d’aquesta iniciativa personal de Cameron Beccario s’han publicat captures de pantalla i fins i tot un vídeo del cicló Pam després d’haver arrasat Vanuatu, un país format per seixanta-cinc illes i 270.000 habitants situat a 1.750 quilòmetres a l’est d’Austràlia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any