Els eurodiputats d’ERC-NeCat, CiU i ICV expliquen a Schulz el 9-N

  • El president de l'eurocambra estudiarà si accepta que una delegació de l'ANC, Òmnium i l'AMI porti a Brussel•les les signatures recollides en favor del dret de decidir

VilaWeb
ACN
12.03.2015 - 16:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els eurodiputats Josep-Maria Terricabras (ERC-NeCat), Ernest Maragall (ERC-NeCat), Ramon Tremosa (CiU), Francesc Gambús (CiU) i Ernest Urtasun (ICV) s’han trobat amb el president del Parlament Europeu, Martin Schulz, a Estrasburg. Els eurodiputats catalans li han explicat la situació a Catalunya després del 9-N.

‘Li hem explicat què havia representat el 9-N per als catalans. Sense pronunciar-se en cap sentit, com era d’esperar, el president Schulz ha estat molt receptiu’, ha dit Terricabras.

Per una altra banda, Ramon Tremosa ha explicat que l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència volien posar-se en contacte amb les institucions europees per portar-hi les signatures que es van recollir el 9-N i explicar la situació actual a Catalunya. La reunió ha estat un primer pas per a facilitar aquest viatge, en què també participarà una delegació dels partits favorables a la consulta al Parlament de Catalunya.

Segons Tremosa, a Schulz ha quedat impressionat quan li han traslladat que ERC, CiU i ICV representen dos terços dels vots catalans a les europees i ‘van a l’alça’ amb vista a les municipals del mes de maig. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any