El govern espanyol declara secretes les despeses de totes les seves ambaixades

  • El Ministeri d'Afers Estrangers espanyol no publica la informació, malgrat la llei de transparència

VilaWeb
Redacció
11.03.2015 - 18:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol ha trobat la manera d’ocultar la informació sobre el pressupost i el personal de les 117 ambaixades espanyoles, malgrat la llei de transparència. El diari El Confidencial explica que el Ministeri d’Afers Estrangers espanyol, dirigit per José Manuel García Margallo, ha refusat dues peticions d’informació sobre les ambaixades, enviades per aquell diari a través del Portal de la Transparència.

Per tal de declarar secreta la informació sobre les delegacions, el govern espanyol s’acull al ‘límit de les relacions exteriors’, inclòs en la llei espanyola de transparència.

La resposta que va rebre El Confidencial a les seves sol·licituds i que publica íntegra (pdf) diu: ‘Fer pública aquesta informació amb el detall amb què es demana podria afectar les nostres relacions amb tercers països, especialment si es fes una confrontació de les informacions per representació i país, i es crearien possibles greuges comparatius, que serien especialment graus en zones de conflicte o d’equilibri inestable.’

En la resposta també s’indica que la publicació d’aquesta informació pressupostària i de personal ‘podria afectar la seguretat de les delegacions diplomàtiques i el personal destinat a l’exterior, especialment el que se situa en zones de risc’.

El govern espanyol té previst de destinar enguany 698 milions d’euros a l’acció exterior, segons el pressupost general de l’estat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any