A l’Ovidi, des de la Vall

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.03.2015 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Hui fa vint anys, l’Ovidi Montllor es moria a sa casa de Barcelona. Però fa quaranta anys, el 1975, el cantant, l’artista, el pallasso —tal com ell es definia— ja va avisar que ell no es moriria, que se n’aniria de vacances i que tornaria, potser amb un altre físic i una altra veu. I heus ací que la profecia s’ha complit: l’Ovidi ha tornat, fa anys que està tornant, però no amb un altre aspecte, sinó amb tot un exèrcit pacífic d’apòstols descreguts que reviuen i encomanen el treball i la dignitat que el mestre alcoià deixà en herència.

Des de VilaWeb Ontinyent volem sumar-nos a la commemoració de l’aniversari, i ho fem d’una manera humil i casolana, recordant l’Ovidi des de la Vall. Per això ho fem a través del poeta d’Ontinyent David Mira, amic personal seu, i amb un text de Francesc Mompó, qui relata la seua trobada a l’Olleria amb l’artista, el dia que hi va recitar poemes de Fuster. I recuperem, també, el vídeo d’aquell recital històric.

· Ovidi en la memòria, per Francesc Mompó

· Parle de David Mira Text d’Ovidi Montllor per al pròleg del llibre ‘On comença la Vall’ del poeta ontinyentí. Desembre de 1989

· Record i exemple d’Ovidi Montllor Poema de David Mira

· exemplar únic Text inèdit de David Mira sobre Ovidi Montllor (2012)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any