Rull afirma que Catalunya serà ‘una nació lliure’ d’aquí a un any

  • CDC aposta per 'un estat sobirà, tolerància zero amb la corrupció i una economia de progrés'

VilaWeb
ACN
07.03.2015 - 15:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha contestat la decisió del govern espanyol de recórrer al TC la llei d’Acció Exterior. El dirigent convergent ha dit que per molt que inquieti al ministre Garcia Margallo, ‘l’home de l’espai sideral’, l’executiu català exercirà com a ‘govern de nació’. ‘Som aquí, hi serem d’aquí sis mesos i d’aquí un any amb una diferència substancial, aleshores nosaltres ja serem una nació lliure entre la resta de nacions lliures del món, que no s’equivoqui’, ha dit en la seva intervenció al consell nacional del partit. També ha criticat que es vulgui posar una mordassa a la defensa dels drets i ha carregat contra Podem per buscar ‘confrontació i atac permanent’.

Vegeu una selecció de fragments de la intervenció de Rull:

El consell nacional de CDC ha aprovat gairebé per unanimitat –hi ha hagut una abstenció– el document intern que ha de donar el tret de sortida al debat de refundació del partit, que culminarà en congrés. El coordinador general de Convergència, Josep Rull, ha assegurat en la intervenció en obert al consell nacional que el partit aposta per fer de Catalunya un estat sobirà, per la transparència i per tolerància zero contra la corrupció, per una Catalunya avançada i de progrés’ econòmicament i social.

No es tracta d’una operació de ‘maquillatge, xapa o pintura’ sinó d’adequar CDC a ‘la realitat d’avui i de demà’ i mantenir-se, ha dit, ‘com a eina vàlida pel país’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any