El ‘cinema drone’ ja té festival

  • Aquest cap de setmana té lloc a Nova York el primer certamen cinematogràfic centrat en els espectaculars vídeos enregistrats amb aparells voladors no tripulats

VilaWeb
Redacció
07.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La paraula ‘drone’ no va arribar al gran públic fins fa pocs anys, amb l’ús de petits aparells voladors no tripulats per part de l’exèrcit nord-americà en les guerres que manté obertes al Pròxim Orient i l’Àsia. Des d’aleshores, els drones han començat a fer-se més presents al voltant nostre amb l’esclat d’una indústria, sobretot civil, que els ha buscat tota mena d’utilitats en el nostre dia a dia, com ens explicava l’any passat Jordi Santacana, director d’una de les empreses més veteranes del país. No és estany, doncs, que els drones ja disposin fins i tot d’un festival de cinema.

El New York City Drone Film Festival, que es aquest cap de setmana a la ciutat nord-americana, és ‘el primer esdeveniment dedicat exclusivament a celebrar l’art de la cinematografia drone’.

El novaiorquès Randy Scott Slavin, l’organitzador, va concebre el festival quan es va adonar que no n’hi havia cap d’específic per a ‘cinema drone’ malgrat que molts vídeos fets des de l’aire han esdevingut virals i han aportat una veritable nova perspectiva al cinema. També pretén que el festival ajudi a canviar la percepció d’aquests aparells no tripulats: ‘Estic tip que els drones siguin sinònim de legalitat qüestionada i de regulacions de l’administració. Vull celebrar l’art de la cinematografia aèria.’

Al festival, hi són convidats controladors afeccionats i professionals de drones que vulguin compartir els seus enregistraments aeris i explicar-ne les tècniques que fan servir. S’hi projectaran en pantalla gran un centenar llarg de vídeos enregistrats a tot el món.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any