Sis anys de presó per als responsables de la web Youkioske

  • L'Audiència espanyola els condemna per delictes contra la propietat intel·lectual i constitució d'organització criminal

VilaWeb
ACN
05.03.2015 - 15:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secció segona de l’Audiència espanyola ha condemnat a sis anys de presó cadascun dels administradors de la pàgina web de descàrregues youkioske.com, David González i Raúl Antonio Luque. Són tres anys de presó per un delicte agreujat contra la propietat intel·lectual i tres anys més per constitució d’una organització criminal. També els inhabilita per cinc anys per a l’administració de servidors, webs o gestió de continguts, i els imposa una fiança d’una quantitat encara no especificada que ja comencen a pagar amb el comís dels aparells informàtics i els guanys acreditats de 196.280 euros. La sala absol un tercer acusat, Óscar González, perquè no ha quedat acreditada la seva participació.

Segons el jutge, els acusats ‘eren conscients de la plena criminalitat de les seves accions i del perjudici que generaven al mercat’ en facilitar descàrregues dels diaris a través d’internet, fins al punt que ‘el que buscaven era fer xantatge amb la seva acció criminal i el dany causat perquè els perjudicats compressin el seu negoci’.

La resolució explica que el web oferia més de 17.000 exemplars, entre publicacions espanyoles, alemanyes, italianes, franceses, portugueses, russes i holandeses i van respondre negativament a les peticions dels propietaris de les capçaleres perquè retiressin els continguts copiats.

Tot plegat, segons l’Audiència espanyola, suposa ‘un absolut menyspreu dels acusats no només a la norma, sinó també a les víctimes’. ‘No els feia res manifestar el seu absolut menyspreu a aquells que sabien que perjudicaven amb les seves accions i es mofaven de com farien servir els seus beneficis gaudint de platges paradisíaques mentre altres anirien a l’atur’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any