Una segona vida per als gegants del Poble Espanyol

  • Un grup de veïns del barri de Sants han decidit de formar una colla i tornar a fer ballar la família de gegants del Poble Espanyol.

VilaWeb
Redacció
05.03.2015 - 13:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de ser restaurats al taller Drac Petit (Terrassa) per Jordi Grau, les peces es presentaran diumenge 8 de març amb una festa al Poble Espanyol, i estrenaran vestits. A més de la nova colla gegantera, que es diu ‘El Poble’, hi participaran vuit agrupacions més vingudes d’altres barris de la ciutat.

Van néixer l’any 1988 al taller de Can Boter, a Tiana. El Marcel i la Clara, ben plantats i amb una indumentària que els identificava com a membres de la classe benestant, representaven els primers visitants del recinte del Poble Espanyol, inaugurat l’any 1929 amb motiu de la Segona Exposició Internacional. Aviat la família de gegants va créixer, i el 1989 s’hi va sumar la gegantona Mary Santpere, un dels personatges més populars de l’escena barcelonina, actriu, vedet i humorista coneguda també per la Reina del Paral·lel. En un primer moment va ser exposada a la Taverna d’en Benito Vela, i després va ser portada al recinte del Poble Espanyol per ser mostrada amb la resta de figures del parc. I encara més, a la família s’hi va sumar una comparsa de quatre gegantons que representen les estacions de l’any – la Rosalia, en Feliu, la Paulina i l’Andreu- i deu capgrossos que simbolitzen els districtes de la ciutat a través dels seus personatges més característics.
 
Però aquesta família ha passat molts anys inactiva, i la presentació del diumenge 8 de març serà tota una festa amb una al Poble Espanyol. A més de la nova colla gegantera, que es diu ‘El Poble’, hi participaran vuit agrupacions més vingudes d’altres barris de la ciutat. En total, una trentena de gegants, gegantons i capgrossos seran protagonistes d’una jornada festiva amb tota mena d’activitats per a infants. Hi haurà tallers per a aprendre a fer capgrossos de paper, iniciar-se en el ball de bastons i fins i tot portar un gegant, a més de l’espai ‘Dibuixa i pinta’, relacionat amb la cultura popular, castells inflables, pintacares, taller de titelles de dit i l’espectacle familiar de teatre Valentina, de la companyia Forani Teatre. La presentació oficial de la colla serà a les 13.30 a la plaça Major, on en Marcel i la Clara renovats estrenaran un ball.
 
Amb la creació d’una nova colla gegantera, el Poble Espanyol es consolida com a nucli de cultura i lleure familiar. L’agrupació té la intenció de participar en més trobades geganteres de Barcelona i de la resta del país per fer que les seves peces siguin conegudes.
 

Per veure el programa detallat de les activitats, fes clic aquí

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any