El director de vendes de Twitter: ‘El mòbil pot ajudar a solucionar els problemes del món real’

  • John Ploumitsakos destaca el petit poble granadí de Jun com un gran exemple d'aprofitament del potencial tecnològic per comunicar

VilaWeb
ACN
04.03.2015 - 19:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director de vendes de Twitter, John Ploumitsakos, ha mirat cap al futur en la seva conferència a l’espai 4YFN per albirar què pot aportar encara el mòbil a les nostres vides. Ploumitsakos ha defensat que ‘pot solucionar problemes del món real’ i fer les ‘tasques diàries més fàcils’, tot i que no hi ha una ‘manera de predir exactament’ cap a on va aquest potencial. De fet, el directiu de Twitter ha subratllat que moltes de les solucions mòbils d’avui haurien estat ‘inconcebibles el 1995 o fins i tot el 2005’. Ploumitsakos ha destacat el poble granadí de Jun, d’uns 3.500 habitants i amb un alcalde que té 314.000 seguidors, com un ‘gran exemple’ de l’aprofitament de les noves tecnologies.

El mòbil pot aportar solucions a petits contratemps ‘de la vida diària’ i ajudar en ‘alguns dels problemes més desafiants dels nostres temps’. Així ho ha apuntat Ploumitsakos a l’espai de la trobada internacional d’emprenedors 4YFN, en el marc del Mobile World Congress (MWC). Sobre les tasques quotidianes, el directiu de Twitter s’ha referit breument a aplicacions com Uber -que posa en contacte conductors no professionals amb usuaris i que ha cessat la seva activitat a l’estat espanyol per imperatiu judicial- o Airbnb -per trobar un apartament turístic i que va ser multada per la Generalitat l’any passat-. 

Davant els grans desafiaments, Ploumitsakos ha citat un exemple molt singular, el cas del videojoc que va permetre avançar en la recerca de la sida quan un grup d’investigadors, després d’anys de treball per descobrir l’estructura real d’un enzim, van provar de llançar el repte en la comunitat d’un joc virtual. En pocs dies, els internautes van trobar el desllorigador. També ha destacat el cas d’un noi de quinze anys que va inventar un sensor per ajudar les persones malaltes d’Alzheimer després d’observar les necessitats del seu avi i d’intentar que estigués segur.

Però, en qualsevol cas, el director de vendes i d’estratègia de producte de Twitter ha reblat que ‘les solucions mòbils del futur no es conformaran amb la nostra visió del mòbil d’avui’. També ha subratllat que el mòbil pot portar ‘connectivitat real al món’ i ‘connectar altres tecnologies’.

Ploumitsakos ha mirat cap al futur, però també ha destacat alguns dels efectes que el mòbil ja ha produït o està produint en la societat. El directiu ha subratllat que ha canviat la manera en què ens comuniquem; la participació ciutadana i dels governs i la manera en què interactuem entre nosaltres . Així, ha destacat el paper de les xarxes socials en les revoltes conegudes com a Primavera Àrab, en què les persones que hi van participar explicaven ‘elles mateixes en temps real’ el que els estava passant. Sobre aquestes noves maneres de comunicar, Ploumitsakos ha assenyalat que no les haurien ‘predit mai’ uns anys enrere.

Un petit poble granadí conegut pels directius de Twitter

També ha parlat del petit poble de Jun, a Granada. El compte de Twitter de l’ajuntament té 70.400 seguidors i el seu alcalde, José Antonio Rodríguez Salas -que va intentar presentar-se a les primàries del PSOE andalús el 2013 però li van faltar avals-, en suma 324.000. Per a Ploumitsakos, aquest poble ha aconseguit una manera ‘efectiva’ de comunicació entre els seus convilatans, que, per exemple, informen de les incidències en el compte de la policia. En aquest sentit, el directiu de Twitter considera que ‘veurem la tecnologia mòbil utilitzada per apropar la gent en el món real’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any