Antifrau i l’oficina anticorrupció escorcollen l’Ajuntament de Lleida

  • Investiguen la denúncia de Marta Camps contra Àngel Ros sobre suposades irregularitats

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.03.2015 - 12:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Agents de l’Oficina Antifrau i de la fiscalia anticorrupció han entrat avui a l’Ajuntament de Lleida a fer un escorcoll, recollint ordinadors i documentació per a investigar el cas relacionat amb les denúncies d’irregularitats que va fer l’ex-primera tinent de batlle, Marta Camps, contra el batlle de la ciutat, el socialista Àngel Ros. La investigació hauria d’aclarir si hi va haver irregularitats administratives en el consistori, tal com afirmava Camps un cop destituïda del càrrec. Àngel Ros va atribuir les acusacions a una voluntat de venjança de Camps pel fet de no haver estat designada cap de llista del PSC a les municipals.

Camps va presentar denúncia perquè sospitava que algú de dins de la Paeria espiava el seu ordinador i el seu telèfon mòbil, entre d’altres. A més, d’indicis d’espionatge, els investigadors –tres tècnics de la fiscalia anticorrupció i quatre membres de l’Oficina Antifrau– també recullen la informació i documents sobre les presumptes despeses excessives del consistori denunciades també per la regidora socialista.

Camps va denunciar el passat mes de febrer a l’Oficina Antifrau presumptes irregularitats en despeses i de les sospites que podia estar sent víctima d’espionatge. Per aquest motiu, Antifrau hi ha desplaçat quatre tècnics i experts infromàtics. A més, a finals de l’any passat també va advertir la fiscalia anticorrupció, a Barcelona, sobre suposades irregularitats que tindrien a veure amb les dietes.

Segons Marta Camps, la fiscalia anticorrupció està investiga si hi ha tracte de favor o no per part de l’Ajuntament de Lleida a l’empresa adjudicatària de la discoteca Larida. La Paeria va aprovar en el ple del mes de maig de 2014 permetre l’obertura de la discoteca si l’empresa pagava els gairebé 300.000 euros que devia. L’11 de juny de 2014, però, es va signar un decret d’alcaldia en el qual s’eximia a l’empresa del pagament dels 281.783 euros que devien i a més se’ls permetia obrir.

‘Aquest expedient, segons el meu entendre, tenia moltes irregularitats i va ser un motiu d’enfrontament intern’, ha dit Camps. Va ser llavors, ha continuat, ‘quan no va ser possible frenar la concessió, que ho vaig posar en coneixement de la fiscalia anticorrupció’. ‘No es van complir els compromisos econòmics amb l’Ajuntament i considero que sí que és un tracte de favor i un vestit a mida segons el que els concessionaris podien pagar’.

Segons Camps, anticorrupció també ha requerit informació sobre dietes i cobraments complementaris relatius a l’alcalde per comprovar si estan ajustats a llei o si existeix alguna irregularitat. ‘S’haurà de veure si hi ha hagut alguna irregularitat amb les dietes mentre va ser diputat al Parlament’. Aquesta documentació, però, no es segur que se l’haguessin endut avui o que li hagin donat uns dies.

Per la seva banda, els informàtics de l’Oficina Antifrau, segons ha explicat Camps, bolcat la informació del seu ordinador tant de l’Ajuntament com de la regidoria d’Urbanisme (al Pal·las) per estudiar si hi ha hagut o no ‘espionatge’ en el correu electrònic i el mòbil de Camps, tal com l’ex-tinent de batlle va denunciar. Camps ha reconegut que va tenir la sensació que se l’estava ‘espiant’.

‘Espero que surti la veritat, que es faci justícia i que si es troba algun indici de delicte es prenguin les mesures que toquin si creuen que s’ha amagat informació’. ‘Jo sempre he dit que perseguia que les coses a l’Ajuntament es fessin bé’, ha dit Camps.

Ros assegura que Camps només el vol ‘destruir’

Per la seva banda, Àngel Ros, ha explicat que els funcionaris de la Paeria estan col·laborant ‘amb absoluta tranquil·litat i transparència’ als requeriments que des de primera hora del matí han fet membres de l’Oficina Antifrau i de la Fiscalia Anticorrupció. Ros assegura que des de l’Ajuntament no s’ha fet res il·legal i que la voluntat de l’exprimera tinent d’alcalde, Marta Camps, era aconseguir la fotografia de l’escorcoll. ‘Camps volia, amb el seu afany destructiu, la fotografia de funcionaris requerint informació a les dependències municipals i buscava, i segueix buscant, la meva destrucció política com la seva venjança perquè la vaig destituir per pèrdua de confiança’, ha dit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any