Els grans llançaments del Mobile World Congress 2015

  • Repassem els productes que han presentat les principals empreses tecnològiques a Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Samsung, Sony, HTC, Google o Microsoft són algunes de les grans empreses tecnològiques que ja han revelat algun nous productes al Mobile World Congress (MWC). Oferim un recull de les novetats més destacades que ha deixat, de moment, la convenció de Barcelona.

Samsung: abans d’obrir-se les portes del MWC, diumenge, el fabricant coreà va llançar dos dels models més esperats, els S6 i S6 Edge, aquest últim amb una pantalla amb curvatures als extrems i amb un disseny que inclou materials com el vidre i l’alumini, per a rivalitzar amb l’iPhone 6. Serà disponible a partir del 10 d’abril per 699 euros. A la presentació hi van assistir unes tres mil persones.

HTC: avançant-se a l’obertura de la fira, també va presentar diumenge el telèfon One M9, les ulleres de realitat virtual Re Vive i la Re Grip, una innovadora polsera per a esportistes equipada amb sensors de gravetat, giroscopi i acceleròmetre. El nou telèfon d’aquesta companyia té una càmera de 20 megapíxels i un processador Snapdragon 810 de Qualcomm de vuit nuclis amb tres gigues de memòria RAM i 32 gigues d’emmagatzemament. El nou terminal, que sortirà a la venda a l’abril, té una pantalla de 5 polzades i una resolució de 1.080 píxels. Les noves ulleres de realitat virtual s’han desenvolupat en col·laboració amb la companyia de videojocs Valve i permeten una visió de 360 graus.

Sony: ha llançat una nova pissarreta, l’Xperia Z4 Tablet. És la més lleugera i fina del mercat. Té una pantalla 2K de 10,1 polzades, amb tecnologia amb tecnologia Triluminos. El nou model substitueix els seus predecessors Z2 Tablet i Z3 Tablet de 10 polzades. Sony també ha presentat un nou ‘smartphone’ de gamma mitjana, l’Xperia M4 Aqua. Tant la nova tableta com el telèfon mòbil tenen una resistència a l’aigua i a la pols d’ip68, la més alta fins a l’actualitat.

Microsoft: com preveien alguns mitjans especialitzats, el gegant informàtic Microsoft va anunciar ahir el Lumia 640 i el Lumia XL, un mòbil de gamma mitjana de dues mides i que serà actualitzable a Windows 10. Tots dos models sortiran a la venda a l’abril i substituiran el Lumia 630 i el 1320. El model de mida més petita costarà 139 euros amb 3G i 150 amb 4G, mentre que el model XL tindrà un cost de 189 i 219 euros, respectivament. També va anunciar un teclat Bluetooth plegable per a mòbils.

Ford: va presentar una bicicleta elèctrica intel·ligent, plegable i connectada al telèfon mòbil. La proposta de Ford és que l’usuari aparqui el cotxe i tregui la bicicleta del maleter en moments de gran congestió de trànsit a la ciutat. Concretament, la companyia ha presentat dos models de bicicleta intel·ligent, MoDe:Me i MoDe:Pro. La bicicleta és plegable i fàcil de muntar i compta amb un motor de 200 watts i una bateria de 9 ampers-hora, que proporciona pedaleig elèctric per a velocitats fins a 25 km/h. Aquestes bicicletes poden connectar-se a l’iPhone 6 i, a través de l’aplicació MoDe:Link, es poden planificar els trajectes urbans d’una manera més eficient.

Blackberry: va presentar un nou telèfon intel·ligent de pantalla totalment tàctil, el Leap. Tindrà una pantalla de cinc polzades, bateria de llarga durada (més d’un dia d’ús sense necessitat de càrrega) i teclat virtual; i funcionarà amb el sistema operatiu BlackBerry OS 10.3.1. Es podrà connectar a xarxes 4G/LTE i és pensat ‘per a professionals i empreses que valoren la seguretat i privacitat’, segons que ha informat la firma canadenca.

Apple: no hi presentarà cap novetat, perquè no és mai present al MWC. Appel ha anunciat, això sí, que la setmana vinent farà un acte públic on previsiblement anunciarà la posada en venda del seu rellotge.

Wikipedia, Google i Facebook volen obrir camí al tercer món

Mark Zuckerberg, fundador de Facebook; Sundar Pichai, vice-president sènior de Google i responsable d’Android i Chrome, i Jimmy Wales, fundador de Wikipedia, van defensar uns projectes similars en sengles ponències al MWC. Tots tres volen estendre sengles projectes als països del tercer món.

Zuckerberg va exposar els plans de l’empresa per convertir-se en una xarxa social global. Va explicar que Facebook volia estendre el seu projecte d’accés gratuït a la xarxa (internet.org) als països no desenvolupats per tal que milions de ciutadans tinguessin accés als serveis que ofereix internet, incloent-hi les aplicacions de Facebook. 

En una línia similar, Pichai, va recordar que una bona part de la humanitat viu encara sense connexió a internet i va donar detalls del projecte Loon de Google per millorar l’accés a la xarxa a través de globus aerostàtics i avions ultralleugers alimentats amb energia solar. El directiu de Google va recordar que Facebook havia executat un projecte similar a través del portal internet.org i va celebrar que diverses companyies treballessin alhora per millorar l’accés a la xarxa de les dues terceres parts de la població mundial que no disposen de connexió a internet.

El fundador de Wikipedia, Jimmy Wales, va defensar el seu projecte Wikipedia Zero, que pretén donar accés gratuït a aquesta enciclopèdia online als usuaris potencials d’internet dels països del tercer món. Wales s’afegeix d’aquesta manera a les propostes de Google i Facebook d’obrir-se pas en aquests mercats amb milers de milions d’usuaris i un gran potencial de creixement. 

Ací es pot consultar la llista de ponents que han d’intervenir. Les conferències es poden seguir en directe a través del portal Mobile World Live.

Els portals especialitzats

Sobre tot allò que s’espera del MWC 2015, en podeu trobar molta informació en portals especialitzats, com ara Cnet, Engadget, Gizmodo, Techradar i Wired. El congrés té un canal multimèdia de seguiment de l’actualitat tecnològica: MobileWorldLive.com. I encara podeu seguir-lo minut a minut en aquesta aplicació de Barcelona Media.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any