L’Iphone 6 i l’LG G3, millors telèfons mòbils del 2015 Global Mobile Awards

  • Els premis guardonen les millors innovacions en l'àmbit de la salut, l'educació, l'automoció o el comerç, entre d'altres

VilaWeb
ACN
03.03.2015 - 19:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Mobile World Congress ha estat escenari aquest dimarts de l’entrega dels 2015 Global Mobile Awards. Dues de les estrelles destacades dels premis han estat el terminal de telefonia de la companyia Apple Iphone 6 i el de la companyia LG G3. Ambdós han estat guardonats com els millors telèfons mòbils del 2015. La cerimònia, presentada pel veterà actor anglès John Cleese, ha premiat també innovacions mòbils en l’àmbit de l’educació, de la salut o de l’automoció, com l’aplicació ‘Connected Vehicle Cloud’ de la companyia Ericsson. En total s’han repartit una quarantena de premis.

La majoria dels guardons tenen un to marcadament tecnològic, tal com s’espera en un esdeveniment de les característiques del Mobile World Congress, però n’hi ha d’altres amb components més socials.

És el cas del premi al lideratge governamental, que ha guanyat el govern del Brasil, o el premi Spectrum a la xarxa de banda amplia per a mòbils, que ha estat per al govern de la República Islàmica del Pakistan.

En un pla més interessant per als que Cleese no ha dubtat a qualificar de ‘technologic geeks’ -que es podria traduir com ‘frikis tecnològics’- la millor innovació en l’àmbit de l’Internet de les coses ha estat per a la companyia Jasper per Cloud IoT Platform.

També s’ha premiat la millor solució en l’àmbit de l’autenticació i la identitat, que ha estat per a Etisalat per Mobile Connect. O la millor aplicació per a consumidors, que ha guanyat One Touch Internet de Bharti Airtel.

Hi ha hagut un premi per al millor servei mòbil per a les dones a mercats emergents, que ha guanyat BBC Media Action per l’aplicació Harnessing Mobile per a la comunitat de treballadors de la salut.

I premis ecològics, com el Green Mobile Award que ha estat per a Indus Towers per la seva xarxa de telecomunicacions verda. I premis a la millor aplicació musical, per a Smart Communications per Spinnr. I al millor joc, per a Gameloft per Asphalt 8: Airborne.

La millor aplicació de Foto, Art, Vídeo i TV ha estat per a Peel, i el premi a l’aplicació més innovadora ha estat per a Mnet Mobile per Game On.

I si l’Iphone 6 i l’LG G3 estan al capdamunt de la llista, també hi ha hagut premi per al millor telèfon de gama baixa. Ha estat per al Motorola Moto E. La Microsoft Surface Pro 3 ha estat la millor tauleta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any