Els tres-cents anys de la derrota mallorquina, en un documentari

  • Avui s'estrena a Palma el film 'La resistència'

VilaWeb
Redacció
04.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mallorca commemora enguany els tres-cents anys de la derrota a mans de les tropes borbòniques, després de les capitulacions del Regne de València el 1707 i del Principat el 1714. La comissió organitzadora del tricentenari ha preparat actes per a tot l’any, i en el context d’aquesta commemoració avui estrena a Palma el documentari ‘La resistència’. 

El film, realitzat per Pere Sánchez, es presenta a les vuit del vespre al cinema Ciutat. És un documentari històric que repassa la participació de Mallorca en la resistència contra l’exèrcit borbònic a la guerra de Successió i les conseqüències de la derrota. 

Hi participen historiadors reconeguts, entre els quals, Pere Morey, Bartomeu Mestre, Oriol Junqueras i Guillem Moro, que expliquen els motius culturals, comercials i estratègics que van dur mallorquins, valencians i principatins a defensar-se junts contra les tropes de Felip V. ‘Coneixerem alguns dels herois, fins ara desconeguts, que forjaren la seva llegenda en la defensa de Mallorca. I sabrem quines són les conseqüències que ha tingut aquella derrota per als illencs’, expliquen els responsables. El documentari ha estrat produït per Alvent Produccions, amb el suport de la Fundació Josep Irla i el Grup Blanquerna. 

‘La Resistència’ s’estrena avui al cinema Ciutat a un preu de 3 euros l’entrada. I no descarten de projectar-lo més endavant a Barcelona i València.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any