El festival FineArt omple Igualada amb més de mil dues-centes fotografies

  • Artistes internacionals, escoles de fotografia i col·lectius exposen les seves imatges en molts indrets de la ciutat

VilaWeb
Redacció
06.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui comença el festival de fotografia FineArt Igualada més internacional de la història, amb exposicions de trenta-tres fotògrafs d’arreu. El certamen, que es fa fins el 22 de març a més d’una vintena d’espais de la ciutat, agrupa fotògrafs professionals, vuit escoles i cinc col·lectius. Enguany, el nom destacat és el del desaparegut Paco Elvira, del qual s’exposarà la sèrie ‘Fotos desde mi ventana’; la seva filla, Andrea Elvira, parlarà de la seva obra. També hi ha el fotògraf madrileny Raúl Urbina, els aragonesos Carlos Saura i Rafael Navarro, el japonès Taichi Gondaira i la russa Katia Repina.

Els noms propis d’aquesta edició són els de Rafael Navarro, que porta a Igualada les exposicions ‘Díptics’ i ‘Ellas’, i el director de cinema Carlos Saura, que presentarà ‘Fotosaurios’, una mostra de fotos pintades per ell mateix. També cal destacar la feina del jove arquitecte Pol Viladoms, que presentarà ‘Check-in Tempelhof’, una exposició que retrata l’aeroport abandonat que hi ha al bell mig de Berlín.

Entre els fotògrafs internacionals, es destaca el japonès Taichi Gondaira, especialista en la impressió sobre paper d’arròs, que presenta una exposició en blanc i negre sobre el Japó d’abans. També hi haurà la russa Katia Repina amb una mostra sobre un orfenat; l’argentí Luis Franke, amb una exposició sobre la Patagònia; i l’anglesa Sandra Sue, que presentarà ‘Digitografias’.

El FineArt també compta amb diverses activitats paral·leles, com ara tallers, conferències i un mercat d’art. Un dels actes destacats serà el 13 de març al Museu de la Pell. La filla del desaparegut fotògraf barceloní Paco Elvira pronunciarà una conferència explicant com vivia ella la fotografia del seu pare. A més, també s’exhibirà la sèrie de fotografies de Paco Elvira ‘Fotos desde mi ventana’, que és la primera vegada que s’imprimeixen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any